Visit Oxelösund
Segelfartyget Ellen.
24 jul - 25 jul

Eftermiddagsseglingar Oxelösund

Segla i Oxelösunds skärgård med segelfartyget Ellen.

Följ med på en tur med det gamla segelfartyget Ellen. Fartyget är K-märkt och förvaltas av S/Y Ellen som är en ideell stiftelse som anordnar seglignar och aktiviteter för medlemmar, med sin start 1992.

Fartyget har under de år som gått sedan verksamheten inleddes kommit att nyttjas för sitt ändamål i mycket stor omfattning. Årligen får i snitt 1000 barn- och ungdomar möjlighet att segla med Ellen, främst under seglingar med skolklasser och kollon i Stockholms skärgård, men även tidigare på långresor och deltagande i Tall Ship's Races i Östersjön. Stegvis och målmedvetet har det 125-åriga, originalriggade segelfartygets status kunnat restaurerats och uppdaterats till att motsvara alla erforderliga certifikatskrav.

Som Stiftelse är vi väldigt stolta över att, inte enbart, klara av att underhålla ett träfartyg från 1898 i gott skick utan även att vara ett framgångsrikt rederi med hög standard på säkerhetsutrustning, egenkontroll och arbetsmiljö. Ellen är ett K-märkt segelfartyg som räknas till det levande kulturarvet, ett arbetslivsmuseum som årligen har flera hundra aktiva besökare.

Ellen är på besök i Oxelösund från 23 juli till 28 juli och ligger förtöjd i Gamla Oxelösund, bortsett eftermiddagsseglingarna eller när andra grupper bokat en tur.

Kostnad

Vuxen 350 kr inkl moms.
Ungdom 12-17 år 200 kr inkl moms.
Barn 0-11 år 125 kr inkl moms.

I priset ingår segling, lån av flytväst samt fika (kaffe/te/saft och en kaka).

Evenemangsinformation

Tid: 24 och 25 juli kl. 14-17

Plats: Gamla Oxelösund

Arrangör: S/Y Ellen

Webbplats: syellen.se Länk till annan webbplats.

24 jul - 25 jul
Avgång från Gamla Oxelösund
Pris: 125-350 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer