Visit Oxelösund

Skärgårdsmuseet

Skärgårdsmuseet i Gamla Oxelösund har öppet under sommaren med en uppdaterad utställning varje år. Utställningen följer fiskarfamiljen Eriksson på Grantorpet.

I Gamla Oxelösund ligger Grantorpet som inrymmer Skärgårdsmuseet. Museet kretsar kring fiskarfamiljen Eriksson under olika skeenden i livet. Historien bildar bakgrund till den årliga sommarutställningen som byggs upp med dockor i verklig storlek, tidstypiska kläder, porslin och möbler. Du får också se gamla motorer och verktyg och redskap som användes vid till exempel fiske. Nere på kajen ligger museets båthus med de gamla allmogebåtarna.

Bodarna på tomten innehåller loppisprylar och kuriosa till försäljning, och inne i museet finns även hantverk till försäljning.

Historien om fiskarfamiljen är fiktiv men det hade mycket väl kunnat vara på det sätt som historien berättar om. Skärgårdsmuseet drivs av en ideell förening och finns till för att berätta om hur det var att leva på en ö i Oxelösunds skärgård från början av 1900-talet och framåt.

Fri entré till museet som har öppet under sommaren.

Trädhus i trädgård med hissad flagga

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer