Visit Oxelösund

Fyrvaktarbostaden på Femöre

På klipporna vid Östersjön i naturreservatet Femöre i Oxelösund finns Fyrvaktarbostaden. Tidigare hem åt fyrvaktare och deras familjer, men idag ett besöksmål där du har möjlighet att boka in en övernattning.

Längst ut på Femörehuvud i Femöre naturreservat ligger de röda husen med vita knutar framför öppet hav. Den första fotogenfyren tändes 1867 och den sista släcktes 1974. Det är en idyllisk vy du möts av när du följer stigen ut mot havet. Alla är välkomna att se sig om i miljön runt om husen, kanske för en medhavd fika på en klippa eller på terrasserna om de är lediga.

Hyra för en dag eller övernatta

Här kan du övernatta, ha konferens eller olika familjesammankomster som födelsedag, bröllop och dop.

Fyrvaktarbostaden har två rum och ett kök på nedervåningen och två sovrum på övervåningen. Stolar och bord finns för 20 personer och 6 sängplatser för övernattning.

Biträdesbostaden är det mindre huset. Det är ett rum och kök med totalt 4 sängplatser.

Vill du veta mer om vad som finns i husen och vad du behöver ta med dig finns det information på Femörefortets webbplats. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss på turistinformationen eller till föreningen Femörefortet.

Fyrvaktarbostäderna på en klippa vid havet och blå himmel

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer