Visit Oxelösund

Loppis och andra hand

I Oxelösund finns flera platser för dig att besöka om du är intresserad av antikviteter, loppisfynd eller återbruk. Här listar vi alla platser som du kan besöka. Några av platserna säljer även hantverk av olika slag.

Röda Korset

I centrum ligger Röda Korsets secondhandbutik. Där kan du fynda både kläder, hushållsapparater, böcker, prydnadssaker, glas och porslin. Det finns också hantverk som stickade sockor och sydda förkläden och kassar.

Besöksadress Järntorget 6, 613 30 Oxelösund

Röda Korset Oxelösunds Facebooksida Länk till annan webbplats.

Skärgårdsmuseet

På sommaren öppnar föreningen Skärgårdsmuseet utöver museet även upp sina bodar med loppisfynd och vintageprylar - Dasset och Fyrhuset. Inne i museet säljs det även hantverk som virkade dukar och träslöjd. Skärgårdsmuseet ligger i Gamla Oxelösund.

Besöksadress Kroggränd 1, 613 31 Oxelösund

Skärgårdsmuseets webbplats Länk till annan webbplats.

Bakluckeloppis på Jogersö

Ett välbesökt evenemang som arrangeras tisdagar under sommaren. Där kan du fynda allt från kläder, möbler, hembakat fika, loppisprylar till riktiga antikviteter. Kön brukar vara lång långt innan grindarna öppnar. Bakluckeloppis på Jogersö arrangeras av Nyköpings BIS i samarbete med Lions Oxelösund och Oxelösunds IK.

Jogersö bakluckeloppis startar 2023 23 maj, pågår varje tisdag fram till 29 augusti.

Besöksadress Jogersövägen 8, 613 51 Oxelösund

Jogersö loppis Facebooksida Länk till annan webbplats.

Oxelö Golv - Antik och loppis

I en del av Oxelö Golvs lokaler finns en hörna för antikviteter och loppisprylar. Du hittar både möbler och mindre inredningsdetaljer i sortimentet.

Besöksadress Torggatan 22, 613 30 Oxelösund

oxelogolv.se Länk till annan webbplats.

Loppis Trädgårn

Loppis Trädgårn är en kombinerad loppis och dagverksamhet belägen en trappa ner på Trädgårdsgatan 4 i Oxelösund. Lokalen är delad i två med en butiksdel där de säljer begagnade saker som kläder, väskor, porslin, inredning mm. Trädgårn har även en del med en atlejé/verkstad där de tillsammans skapar och återbrukar material som sedan säljs i butiken som stickade strumpor, virkade väskor, födelsedagskort mm. Alla pengar som kommer in via försäljning, går in i verksamheten igen som gör att nytt material kan köpas in.

Trädgårn tar tacksamt emot hela och rena kläder, prylar och inredning under de tider som butiken är öppen. Ni är varmt välkomna att besöka butiken och att lämna in. De kan tyvärr inte ta emot saker som ställs utanför butiken när det är stängt.

Besöksadress Trädgårdsgatan 4, 613 32 Oxelösund

Telefonnummer 0155-384 61

Ett skyltfönster med gula utklippta bokstäver som bildar ordet loppis.

Skylfönster hos Loppis Trädgårn

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer