Visit Oxelösund

Jogersö

Äventyrsön med sandstrand, motionsspår med elljus, camping och restaurang.

Ön Jogersö innehåller Sörmlands största havsbad med sandstrand, dit är det många som åker på soliga dagar för att bada och sola. Den stora gräsmattan intill är perfekt för fysisk aktivitet eller för att lägga ut filten på. Om sommaren brukar det även arrangeras en stor bakluckeloppis på gräsmattan varje tisdag.

I vattnet finns bryggor, hopptorn och en tillgänglighetsanpassad ramp. För dig som har hund finns ett hundbad en bit bort från stranden.

På den ena halvan av Jogersö är det mest villatomter och kolonilotter. Men på andra halvan är det välkomnande natur för alla att ta del av genom motionsspår och stigar i skogen. Längs med spåret finns grillplatser och bänkar på ett par platser. Motionsspåret med elljus lyser från att det blir mörkt fram till kl. 22. Spåret är 2,5 km långt. På vintern, när det finns snö, finns ett skidspår du kan följa.

I mitten av ön ligger knutpunkten med en stor parkering för gäster till Jogersö Eco Camp, Upzone höghöjdsbana, badplatsen, minigolfbanan och Nya Källans restauranggäster.

Du tar dig till ön med eller utan fordon över den lilla bron som knyter ihop Jogersö med fastlandet.

Stor grön gräsmatta med sandstrand och hav i bakgrunden.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer