Oxelösunds logga
Visit Oxelösund

Kulturstigen

Följ den blå markeringen genom Gamla Oxelösund för att promenera längs Kultursigen. Skyltarna längs vägen berättar om livet förr och när vissa av de äldre husen byggdes.

Vid Oxelö-sundet fanns redan på 1600-talet en skans och en krog. Här byggde lotsarna under 1870-talet sina egna bostäder och det är detta samhälle som nu kallas Gamla Oxelösund.

Du kan som besökare följa en kulturstig längs med vattnet och mellan husen. Den börjar vid Lotsberget och passerar genom idylliska natur- och kulturmiljöer med gamla anor. Längs med stigen finns det skyltar med foton och lite information om husen du passerar, det är en blandning av bostadshus och sjöbodar. Vissa är idag rivna men mycket av området är bevarat.

Följ skyltningen Kulturstig och de blå markeringarna längs med vägen för att hitta rätt. Vill du ha en karta finns det att hämta på turistinformationen inne i centrum. Det ska också finnas inne på Skärgårdsmuseet och Oxelö Krog som har öppet om sommaren.

Besök gärna vår digitala guide med text och bilder Länk till annan webbplats. för de platser det finns skyltar på.

Röda sjöbodar och vass vid brygga vid vattnet

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer