Oxelösunds logga
Visit Oxelösund

DiscGolf

DiscGolf är en sport som kan utövas i alla åldrar, både som proffssport och som en rolig utomhusaktivitet för familj eller vänner. Discen ska kastas i en korg med så få kast som möjligt, banorna har olika svårighetsgrad.

Oxelösunds DiscGolfPark hittar du vid Ramdalens Idrottsplats i skogspartiet Ekbacken. Det är 12 hål med olika längd och svårighetsgrad. Sporten har samma grund som golf eller minigolf, där spelaren ska ta sig framåt och förbi olika hinder. I det här fallet träd eller buskar, och samtidigt anpassa efter vind och vilken disc som används. Det du kastar påminner om en frisbee men har namnet disc, den kommer med olika egenskaper beroende på om du ska kasta långt eller kort till exempel. Du börjar kasta vid startplattan och målet är att få ner discen i metallkrogen i slutet av banan på så få kast som möjligt.

Hyra discar

Om du inte har egna discar, så finns det att hyra på Medley Ramdalen Sportcenter precis intill. Det kostar 20 kronor och du får lämna din legitimation i pant. Du behöver inte boka innan men det finns ett begränsat antal discar för utlån.

Metallkorg med gul kant med siffran 3

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer