Visit Oxelösund

Koordinaten

Allaktivitetshuset Koordinaten erbjuder upplevelser för stora och små med en konsert- och teaterscen, konstgallerier, turistinformation, bibliotek, café, fritidsgård och mer därtill. Här hittar du också Oxelösunds Kommuncenter där du kan få hjälp med det mesta.

Koordinaten är stadens knutpunkt och ligger vid Järntorget i centrum. En plats för avkoppling, kunskap, inspiration och gemenskap. Här anordnas evenemang, föreläsningar, teaterföreställningar, konserter och aktiviteter för alla åldrar. Allaktivitetshuset fungerar som en naturlig mötesplats för många oxelösundare.

Du hittar aktuella evenemang i evenemangskalendern.

Oscar Zia, Emmi Christensson, John Martin Bengtsson och Nadja Evelina

Oscar Zia, 5 september

Emmi Christensson, S:t Botvids kyrka 3 oktober

Nadja Evelina, 14 november

John Martin Bengtsson, S:t Botvids kyrka 12 december

Här finns stora, öppna lokaler med stort fokus på barn och ungdomar. På loven anordnas pyssel, lek och andra roliga fritidsaktiviteter. För de vuxna finns det lugna läs- eller studieplatser längre in i lokalerna. På biblioteket kan du låna böcker, e-böcker, ljudböcker, film, musik, tidningar och tidskrifter. Du kan låna om böcker och använda våra digitala tjänster på bibliotekets egen webbplats - bibliotek.oxelosund.se. Länk till annan webbplats.

Fritidsgården Koordinaten Ung håller öppet för barn och ungdomar från åk 5 och upp till 17 år och ordnar många aktiviteter året om.

I vårt populära café serveras smörgåsar, kakor och bakverk. Här finns även Oxelösundsrummet med litteratur om Oxelösunds historia. Biblioteket har flera internetdatorer att surfa eller studera vid. I biblioteket finns tillgång till gratis WiFi.

Allaktivitetshuset Koordinaten bjuder på konstupplevelser och utställningar för alla åldrar och intressen. Här finns två gallerier samt ett utställningstorg i biblioteket. Du hittar aktuella utställningar i evenemangskalendern.

Du kan läsa mer om gallerierna och utställningarna på Oxelösunds kommuns webbplats. Länk till annan webbplats.

Galleri K är det större av de två gallerierna och används främst till utställningar av etablerade konstnärer och större, turnérande utställningar samt lekutställningar för barn.

Galleri O är vårt mindre galleri för utställningar med lokal anknytning.

Utställningstorget mitt i biblioteket är öppet för mindre utställningar av föreningar, organisationer, skolor med flera.

Vår vision för Eventsalen är att scenen ska erbjuda ett varierat program med olika genrer som kan möta en bred publik. Utbudet ska vara av hög kvalitet, med spelglädje i en intim miljö, där det personliga mötet mellan publik och aktör står i fokus. Vi arrangerar även föreställningar i andra lokaler som S:t Botvids kyrka eller Stjärnholms kyrka.

Scenprogrammet är möjligt tack vare samarbete med bland annat Scenkonst Sörmland samt stöd från flera av Oxelösunds ledande företag.

Det aktuella scenprogrammet hittar du i evenemangskalendern här på visitoxelosund.se.

Ordinarie öppettider

Måndag - torsdag kl. 8 - 19
Fredag kl. 8 - 18
Lördag kl. 10 - 14
Söndag kl. 12 - 15
Dag innan röd dag stänger Koordinaten kl. 14, och har helt stängt på röda dagar.

Sommarens öppettider 24/6 - 18/8

Måndag, tisdag, torsdag 8 - 19
Onsdag, fredag 8 - 17
Lördag 10 - 14
Söndag stängt

Tillgänglighet på Koordinaten

Vi har hörslingor i Eventsalen och Galleri K, det finns hiss, taktila linjer på golvet för synnedsatta, lokalerna är fria från trösklar och har stora luftiga ytor.

HBTQI

Hela Koordinaten är HBTQI-certifierat genom RFSL. Certifikatet innebär en bekräftelse på att verksamheten arbetar strategiskt och målinriktat i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande av personer som besöker verksamheten och en god arbetsmiljö för anställda utifrån ett hbtqi-perspektiv (begreppet hbtqi avser: homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner).

I certifikatet ingår bland annat att all personal har fått ökad kunskap om hbtqi, diskriminering, arbetsmiljö och bemötande. Att det finns rutiner för hur nyanställda ska introduceras och att det finns en plan för systematiskt arbete, uppföljning och kvalitetssäkring.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer