Koordinaten

Allaktivitetshuset Koordinaten erbjuder upplevelser för stora och små med en konsert- och teaterscen, konstgallerier, turistinformation, bibliotek, café, fritidsgård och mer därtill. Här hittar du också Oxelösunds Kommuncenter där du kan få hjälp med det mesta.

Koordinaten är stadens knutpunkt och ligger vid Järntorget i centrum. En plats för avkoppling, kunskap, inspiration och gemenskap. Här anordnas evenemang, föreläsningar, teaterföreställningar, konserter och aktiviteter för alla åldrar. Allaktivitetshuset fungerar som en naturlig mötesplats för många oxelösundare.

Du hittar aktuella evenemang i evenemangskalendern.

Musikgruppen The Fantastic Four

The Fantastic Four på Koordinaten mars 2022

”Carole King – tapetblomman som sprängde glastaket”, 18 september

Musikteaterföreställningen om Carole King, en av USA:s största singer-songwriter som hade stor framgång med sin musik under senare hälften av 1900-talet. Musikteaterföreställningen arrangeras tillsammans med Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern. Exempel på låtar i showen: You´ve got a friend, Natural Woman och The Locomotion. Medverkande: Cecilia Kylinge, Anders Larm, Fia Viktorsson och Martin Jarbeck. Observera att biljetter kommer att börja säljas 17 juli.

Andreas Weise, 5 oktober

Andreas Weise är en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken och har under lång tid förtrollat publiken med sin själfulla, klassiska röst och naturliga karisma. I höst ger han sig ut på turné med sitt nya album ”The Circle”.

"Vem ska trösta Knyttet?", 7 oktober

Dockteatern Tittut ger sin barnföreställning på Koordinaten. Ett ensamt och olyckligt Knytt längtar mer än någonting annat efter att träffa en riktig vän. Så en dag kommer en flaskpost som ger Knyttet mod att övervinna sina rädslor – och finna kärleken! En finstämd berättelse om vårt behov av vänskap och tröst som hjälper oss att växa. En musikalisk skuggspels-föreställning efter Tove Janssons vackra bilderbok. För barn 3 - 9 år, föreställningen är ca 35 minuter lång.

Vasas Flora och Fauna, 26 oktober

Ständigt i rörelse och alltid lika säregna Vasas flora och fauna är tillbaka. Det finlandssvenska indie-popbandet kommer till Oxelösund i ny skepnad, men med samma sedvanliga klass och känslighet. 2020 års album "Möte med skogsgardisterna" visar Mattias Björkas, Daniel Ventus och Tina Kärkinen återigen varför vi behöver Vasas flora och fauna i våra liv.

Joel Alme, 30 november

Tidigare i år vann Joel Alme pris i kategorien "Årets visa/singer-songwriter" på Grammisgalan. Efter drygt 200 spelningar med kompband väntar en soloturné i höst där berättelserna bakom texterna berättas. Turnén får namnet ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo”.

Här finns stora, öppna lokaler med stort fokus på barn och ungdomar. På loven anordnas pyssel, lek och andra roliga fritidsaktiviteter. För de vuxna finns det lugna läs- eller studieplatser längre in i lokalerna. På biblioteket kan du låna böcker, e-böcker, ljudböcker, film, musik, tidningar och tidskrifter. Du kan låna om böcker och använda våra digitala tjänster på bibliotekets egen webbplats - bibliotek.oxelosund.se. Länk till annan webbplats.

Fritidsgården Koordinaten Ung håller öppet för barn och ungdomar från åk 3 och uppåt och ordnar många aktiviteter året om.

I vårt populära café serveras smörgåsar, kakor och bakverk. Här finns även Oxelösundsrummet med litteratur om Oxelösunds historia. Biblioteket har flera internetdatorer att surfa eller studera vid. I biblioteket finns tillgång till gratis WiFi.

Allaktivitetshuset Koordinaten bjuder på konstupplevelser och utställningar för alla åldrar och intressen. Här finns två gallerier samt ett utställningstorg i biblioteket. Du hittar aktuella utställningar i evenemangskalendern.

Du kan läsa mer om gallerierna och utställningarna på Oxelösunds kommuns webbplats. Länk till annan webbplats.

Galleri K är det större av de två gallerierna och används främst till utställningar av etablerade konstnärer och större, turnérande utställningar samt lekutställningar för barn.

Galleri O är vårt mindre galleri för utställningar med lokal anknytning.

Utställningstorget mitt i biblioteket är öppet för mindre utställningar av föreningar, organisationer, skolor med flera.

Vår vision för Eventsalen är att scenen ska erbjuda ett varierat program med olika genrer som kan möta en bred publik. Utbudet ska vara av hög kvalitet, med spelglädje i en intim miljö, där det personliga mötet mellan publik och aktör står i fokus. Vi arrangerar även föreställningar i andra lokaler som S:t Botvids kyrka eller Stjärnholms kyrka.

Scenprogrammet är möjligt tack vare samarbete med bland annat Scenkonst Sörmland samt stöd från flera av Oxelösunds ledande företag.

Det aktuella scenprogrammet hittar du i evenemangskalendern här på visitoxelosund.se.

Måndag - torsdag kl. 8 - 19
Fredag kl. 8 - 18
Lördag kl. 10 - 14
Söndag kl. 12 - 15
Dag innan röd dag stänger Koordinaten kl. 14, och har helt stängt på röda dagar.

Tillgänglighet på Koordinaten

Vi har hörslingor i Eventsalen och Galleri K, det finns hiss, taktila linjer på golvet för synnedsatta, lokalerna är fria från trösklar och har stora luftiga ytor.

HBTQI

Hela Koordinaten är HBTQI-certifierat genom RFSL. Certifikatet innebär en bekräftelse på att verksamheten arbetar strategiskt och målinriktat i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande av personer som besöker verksamheten och en god arbetsmiljö för anställda utifrån ett hbtqi-perspektiv (begreppet hbtqi avser: homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner).

I certifikatet ingår bland annat att all personal har fått ökad kunskap om hbtqi, diskriminering, arbetsmiljö och bemötande. Att det finns rutiner för hur nyanställda ska introduceras och att det finns en plan för systematiskt arbete, uppföljning och kvalitetssäkring.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer