Oxelösunds logga
Visit Oxelösund

Koordinaten

Allaktivitetshuset Koordinaten erbjuder upplevelser för stora och små med en konsert- och teaterscen, konstgallerier, turistinformation, bibliotek, café, fritidsgård och mer därtill. Här hittar du också Oxelösunds Kommuncenter där du kan få hjälp med det mesta.

Koordinaten är stadens knutpunkt och ligger vid Järntorget i centrum. En plats för avkoppling, kunskap, inspiration och gemenskap. Här anordnas evenemang, föreläsningar, teaterföreställningar, konserter och aktiviteter för alla åldrar. Allaktivitetshuset fungerar som en naturlig mötesplats för många oxelösundare. Du hittar aktuella evenemang i evenemangskalendern.

Nu kan vi äntligen presentera höstens utbud av utställningar och konserter! Du hittar dem under respektive evenemang här på Visit. Du kan också läsa mer på Kultur- och fritidsförvaltningens webbsida. Länk till annan webbplats.

Öppettider

Måndag-torsdag kl. 8 - 19
Fredag kl. 8 - 18
Lördag kl. 10 - 14
Söndag kl. 12 - 15
Dag innan röd dag stänger Koordinaten kl. 14, och har helt stängt på röda dagar.

Ett band spelar på scenen i Eventsalen

Vi ser gärna att besökare håller avstånd och följer restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

bibliotek.oxelosund.se Länk till annan webbplats. kan du ordna med dina boklån, ladda ner e-böcker, ljudböcker och film. Vi ordnar också så att du kan reservera böcker och hämta upp dem utan att behöva gå in på Koordinaten.

Ring 0155-383 50 så hjälper personalen dig.

Här finns stora, öppna lokaler med stort fokus på barn och ungdomar. På loven anordnas pyssel, lek och andra roliga fritidsaktiviteter. För de vuxna finns det lugna läs- eller studieplatser längre in i lokalerna. På biblioteket kan du låna böcker, e-böcker, ljudböcker, film, musik, tidningar och tidskrifter. Du kan låna om böcker och använda våra digitala tjänster på biblioteket egen webbplats - bibliotek.oxelosund.se. Länk till annan webbplats.

Fritidsgården Koordinaten Ung håller öppet för barn och ungdomar från åk 3 och uppåt och ordnar många aktiviteter året om.

I vårt populära café serveras smörgåsar, kakor och hembakade bullar. Här finns även Oxelösundsrummet med litteratur om Oxelösunds historia. Biblioteket har flera internetdatorer att surfa eller studera vid. I biblioteket finns tillgång till gratis WiFi.

Allaktivitetshuset Koordinaten bjuder på konstupplevelser och utställningar för alla åldrar och intressen. Här finns två gallerier samt ett utställningstorg i biblioteket.

Galleri K är det större av de två gallerierna och används främst till utställningar av etablerade konstnärer och större, turnérande utställningar samt lekutställningar för barn.

Galleri O är vårt mindre galleri för utställningar med lokal anknytning.

Utställningstorget mitt i biblioteket är öppet för mindre utställningar av föreningar, organisationer, skolor med flera.

Följ med ut på spännande, musikaliska äventyr bortom allfartsvägarna! På Eventsalens scen möter du nationella och internationella toppmusiker i en intim och personlig miljö. Här råder spelglädje och lekfullhet, bredd och kvalitet!

På scenen ges också teaterföreställningar för både stora och små.

Det aktuella kulturprogrammet hittar du i evenemangskalendern här på visitoxelosund.se.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer