Visit Oxelösund

Oxelösundsrummet

Besök på Koordinaten eller titta igenom det digitala bildarkivet. Oxelösundsrummet finns för att du ska kunna lära dig mer om Oxelösunds historia och människorna som bott här.

Inne på Koordinaten ligger det lilla museet Oxelösundsrummet. Där kan du se oxelösundsdräkten, bläddra i historiska böcker och läsa dokument som ger dig en bild av hur det var förr i denna bruksort och fiskesamhälle.

I Oxelösundsarkivet finns en stor samling bilder du kan bläddra bland. Bilderna och deras historia har samlats in sedan 1989, och kommer från privatpersoner, företag, föreningar och Oxelösunds kommun. Du kan söka själv på årtal, namn eller platser, eller slumpa fram ett antal bilder att upptäcka. Inne i Oxelösundsrummet finns en dator du kan använda för att söka bland bilderna. Men det går såklart lika bra att göra var som helst där du har tillgång till internet och en webbläsare.

Svartvit bild på en fullsatt badstrand

Jogersöbadet någon gång under 1960-talet.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer