Visit Oxelösund

Gamla Oxelösund

Ett område som berättar om Oxelösunds historia som fiskarsamhälle. På sommaren finns flera öppna verksamheter som bjuder in till besök. Året om kan du ta en promenad på Kulturstigen och titta på några av Oxelösunds äldsta byggnader.

Mellan SSAB och Oxelösund Hamn ligger Gamla Oxelösund. Ett område med en gammal historia och vissa av husen är flera hundra år gamla. Hit kom fiskare och sjömän för att ta sig något att äta och dricka på sjökrogen Oxelö krog.

Än idag kan du besöka krogen som har öppet sommartid och serverar lunch och fika. Skärgårdsmuseet är också öppet sommartid och där kan du lära dig mer om hur det var att leva i ett fiskarsamhälle i början av 1900-talet.

Kulturstigen går att följa längs med vattnet och mellan bostadshusen. Du hittar rätt genom att följa de blå markeringarna och vid vissa platser finns det skyltar med information om de gamla husen.

Vid midsommar brukar det arrangeras ett traditionellt midsommarfirande tillsammans med krogen, Hembygdsföreningen och boende i området. Det är ett uppskattat evenemang som besöks av både oxelösundare och besökare utifrån.

Gamla Oxelösunds båthamn och sjöbodar.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer