Visit Oxelösund

Hyr roddbåt

Hyr en roddbåt i Gamla Oxelösund och njut av det idylliska området sett från havet. Roddbåtarna hyrs ut av Oxelösunds Hembygdsförening sommartid.

1 maj till 1 oktober har du möjlighet att hyra en roddbåt för att ro över till ön Furön rakt över. Där finns det vandringsleder, vindskydd och dass. Du kan därför besöka Furön över dagen och till och med spendera natten i ett vindskydd om du skulle vilja. Du kan också hyra roddbåt om du vill fiska.

Rakt över sundet finns en liten brygga med Sörmlandsledens markering i orange, där kan du lägga till med båten och du kommer direkt till en markerad vandringsled att följa till fots.

Roddbåten hyr du av Oxelösunds Hembygdsförening som har sin samlingslokal i huset Mästerlotsen i Gamla Oxelösund. Nycklar, flytväst och åror finns att hämta i Bagarstugan mittemot. Besök hembygdsföreningens webbsida om roddbåtarna för vägbeskrivning till bryggplats och övrig information. Länk till annan webbplats.

Boka och betala roddbåt

Boka på telefon 0155-300 68 eller boka@oxhembygd.se. Se hembygdsföreningens webbplats för information om pris och hur du bokar.

Roddbåt i buskage

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer