Visit Oxelösund

Kallbad

Om du vill prova att bada utomhus mitt i vintern finns det några saker som är bra att tänka på. Det viktigaste är att kunna göra det på ett säkert sätt. I den här guiden ger vi dig grundläggande information om kallbad och även tips på var i Oxelösund du kan prova det.

Att vinterbada innebär att du badar i havet eller en sjö under vintern, ibland genom att hacka ett hål i isen på ytan. Det är inte ett nytt påhitt men det har ökat i popularitet den senaste tiden. Är du också nyfiken på att prova är det bra om du har läst på om det innan. På sidan Badplatser kan du se vattentemperaturen på vissa av våra badplatser.

Här följer en lista med saker som kan vara bra att tänka på innan du provar första gången:

  • Ha gärna sällskap när du badar, det gör det mer tryggt och säkert att någon finns med.
  • Det är en stor fördel om du har nära till hus eller bil om du behöver värma dig.
  • Bada alltid från stege så du enklare kommer upp ur vattnet.
  • Ha gärna på dig handskar för när du ska ta i stegen.
  • Bada i dagsljus för bättre sikt.
  • Ha ordentligt med torra kläder med dig att byta om till efter, det kan även vara bra att stå på något på bryggan för fötternas skull.
  • Var uppvärmd innan.

Vinterbada i Oxelösund

Stenviksbadet, Femöre Gästhamn, Oxelösunds Gästhamn/Läget och Jogersö är platser i Oxelösund som passar bra för vinterbad. På alla dem badar du från brygga med stege. Det finns dessutom anslutande parkering för att kunna värma sig i bilen efter om du behöver.

Badbrygga med snö.

Fiskehamnen på Femöre

Badbrygga och hopptorn med snö.

Jogersö havsbad

Badbrygga med ramp och stegar.

Oxelösunds gästhamn/Läget

En person står i badrock på en snöklädd badbrygga vid en badstege.

Stenviksbadet

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer