Visit Oxelösund

Semester med barn

När du besöker Oxelösund tillsammans med barn så kan aktiviteterna se lite annorlunda ut än om ni bara är vuxna i sällskapet. Här har vi samlat aktiviteter som passar för familjesemester med barn.

Lekplatser

Besök Oxelösunds offentliga lekplatser och testa er fram till vilken ni gillar bäst. Flera av lekplatserna har ett tema.

Badplatser

I Oxelösund finns flera sorters badplatser men de som passar bäst för barn är stränderna Stenvik och Jogersö. Där finns sandstrand, toaletter och gott om parkeringsplatser. På Jogersö finns även minigolf, hopptorn och mer som kan aktivera den som är rastlös. Jogersö har också ett strandcafé där det går att köpa glass, lättare mat och hyra leksaker.

Om det blir för kallt i vattnet kan ett besök på badhuset passa bättre, där finns barnpool med leksaker.

Äventyr och aktiviteter

Med lite större barn så kan det passa med ett besök på Boda Borg eller Upzone där ni tävlar som en familj eller mot varandra. På Boda Borg serveras alltid tacobuffé om ni stannar för lunch.

I discgolfparken kan ni spela med egna discar eller hyra inne på Medley.

Utanför Oxelöskolan ligger en aktivitetspark som alla är välkomna att besöka. Parken passar bra för den som gillar att åka skateboard eller BMX.

Spela minigolf på Jogersö, hyr klubbor i receptionen på Jogersö Eco Camp.

Museer och kultur

Ett museibesök på något av Oxelösunds museer kan vara spännande för alla åldrar. På Järnvägsmuseet finns även en barnavdelning för de minsta barnen.

På allaktivitetshuset Koordinaten finns det massor av böcker och tidningar att läsa. Sätt er i en av sofforna och läs böcker tillsammans. För de minsta barnen finns en barnhörna med leksaker och sysselsätta sig med. På Koordinaten anordnas ibland barnteater, se evenemangskalendern för när det är dags nästa gång.

Restauranger och caféer

Alla matställen har alltid några rätter på menyn som är anpassade för barn. Men några exempel som vi tror passar extra bra är Skärgårdsvåfflan där man kan välja sin egen topping eller en tematisk våffla från menyn. I anslutning finns en liten sandstrand och brygga om ni vill bada efter maten.

Camilla & Puttes diner har en spännande inredning med mycket att titta på. På menyn finns bland annat hamburgare, milkshakes och pannkakor.

Ta sig runt i Oxelösund

På sommaren kan ni åka med Lionståget som tar er på en tur mellan flera populära besöksmål. Det är gratis att åka med Lionståget även om en bidrag som tack är välkommet. Tåget går enligt tidtabell

Jogersö Eco Camp kan ni hyra cyklar, det finns för vuxna, en för barn och en barnsadel. Vandrarhem Poppeln har också hyrcyklar i olika storlek.

Ni kan också åka turisttaxi mellan olika besöksmål på sommaren. Behöver ni bilbarnstol är det bara att uppge vid bokning, det kostar inget extra.

Pojke äter glass vid stranden.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer