Oxelösunds logga
Visit Oxelösund

Oxelösunds gästhamn

I Badhusviken på gångavstånd från Oxelösunds centrum finns Oxelösunds gästhamn. Förtöj din båt och kliv iland och upptäck allt staden har att erbjuda.

Stängt för säsongen

Restaurang Läget, Piren och sjömacken har stängt för säsongen 2021. Restaurangbyggnaden kommer inom kort att rivas för att göra plats för en ny och modern skärgårdsrestaurang. Du kan fortfarande betala din gästhamnsavgift i automaten utanpå Piren, du får då också koden till servicehuset. Behöver du tanka drivmedel hänvisar vi till Nävekvarn.

Om Oxelösunds gästhamn

Här har du nära till både den yttre skärgården med sin vackra natur och Oxelösunds sevärdheter och aktiviteter. Oxelösund är kontrasternas stad där gästhamnen ligger intill den stora industrihamnen. Kontrasterna är en del av Oxelösunds charm.

Från Oxelösunds gästhamn har du nära till det mesta, ta dig enkelt in till centrum och butiker, badplatser med sandstrand eller klippor, besöksmål och sevärdheter. I hamnen ligger även restaurang Läget och glasskiosken Piren.

Högsäsong

Högsäsongen pågår från mitten av juni till mitten av augusti. Det finns mycket att välja på i omgivningarna. Spela fotboll, basket eller boule i gästhamnen. För att ta dig runt i Oxelösund finns det möjlighet att ta en turisttaxi eller åka med Lions tufftuff-tåg. Lions tåg har en av sina hållplatser i gästhamnen och med den kan du ta dig runt i Oxelösund för att utforska eller för att shoppa i centrum.

Hamndjup: 1,2-6m

Sjökort: 6211 SW

Koordinater: 58°39,8 N 17°06,1 E

Gästplatser: 100

Förtöjning: boj/flytbrygga/kaj

Drivmedel: Sjöstation med bensin och diesel. Det erbjuds 2-taktsolja, bensin 95 oktan och diesel utan RME.

Avgift: 260 kronor/dygn högsäsong, 100kr/dygn lågsäsong

Internet: Ja. Fritt wi-fi i gästhamnen.

I hamnen finns miljöstation för sopsortering samt serviceanläggning med toaletter, dusch och tvättstuga. Koden till serviceanläggningen får du när du betalat gästhamnsavgiften i automaten.

Segelbåtar i hamnen

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer