Oxelösunds gästhamn

I Badhusviken på gångavstånd från Oxelösunds centrum finns Oxelösunds gästhamn. Förtöj din båt och kliv iland och upptäck allt staden har att erbjuda.

Stängt för säsongen

Piren och sjömacken har stängt för säsongen. Du kan fortfarande betala din gästhamnsavgift i automaten utanpå Piren, du får då också koden till servicehuset. Behöver du tanka drivmedel hänvisar vi till Nävekvarn.

Om Oxelösunds gästhamn

Här har du nära till både den yttre skärgården med sin vackra natur och Oxelösunds sevärdheter och aktiviteter. Oxelösund är kontrasternas stad där gästhamnen ligger intill den stora industrihamnen. Kontrasterna är en del av Oxelösunds charm.

Från Oxelösunds gästhamn har du nära till det mesta, ta dig enkelt in till centrum och butiker, badplatser med sandstrand eller klippor, besöksmål och sevärdheter. I hamnen ligger även glasskiosken Piren.

Information om sjömack, latrintömning och annan information för dig som kommer med båt hittar du under sidan Båtliv.

Högsäsong

Högsäsongen pågår från mitten av juni till mitten av augusti. Det finns mycket att välja på i omgivningarna. Spela fotboll, basket eller boule i gästhamnen. Lions tåg har en av sina hållplatser i gästhamnen och med den kan du ta dig runt i Oxelösund för att utforska eller för att shoppa i centrum.

Betalning

På betalautomaten som finns utanför Pirens Glasscafé finns det en påklistrad QR-kod med tillhörande information på både svenska och engelska. Denna QR-kod kan du skanna och då kommer du till en app. Du kan betala hamnavgiften med kort direkt i appen. Kvittot mailas till betalaren och på detta kvitto står koden till servicehuset. Detta innebär att du kan checka in i gästhamnen och betala hamnavgiften även utanför ordinarie öppettider.

Tvättstugan bokas i Pirens Glasscafé och betalas under ordinarie öppettider. Tvättavgiften är 20 kr. Tankning vid sjömacken betalas i Pirens Glasscafé under ordinarie öppettider.

Pirens Glasscafé och sjömack har öppet till och med 28 augusti. Därefter kommer sjömacken endast vara öppen för den som ringer och vill tanka. Vill du tanka utanför ordinarie öppettider? Ring nummer 070-666 03 03. Gäller tankning av minst 50 liter.

Hamndjup: 1,2-6m

Sjökort: 6211 SW

Koordinater: 58°39,8 N 17°06,1 E

Gästplatser: 100

Förtöjning: boj/flytbrygga/kaj

Drivmedel: Sjöstation med bensin och diesel. Det erbjuds 2-taktsolja, bensin 95 oktan och diesel utan RME.

Avgift: 260 kronor/dygn högsäsong, 100kr/dygn lågsäsong

Internet: Ja. Fritt wi-fi i gästhamnen.

I hamnen finns miljöstation för sopsortering samt serviceanläggning med toaletter, dusch och tvättstuga. Koden till serviceanläggningen får du när du betalat gästhamnsavgiften i automaten.

Segelbåtar i hamnen

Kontaktinformation

Piren by Charlie

Besöksadress Strandvägen 1

Webbplats by-charlie.se/piren Länk till annan webbplats.

E-post info@by-charlie.se

Telefon 070-666 03 03

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer