Visit Oxelösund

Fiska i Oxelösund

I Oxelösund kan du fiska från fastlandet och ute i skärgården. Med 85 % av kommungränsen mot havet och en stor skärgård ger det goda möjligheter till att hitta din perfekta plats.

Eftersom Oxelösund ligger precis vid havet så har fisket alltid haft en betydande roll. I modern tid är inte fisket längre den största näringen men det finns fortfarande personer i Oxelösund som lever av och för fisket.

När och var kan jag fiska?

Oxelösunds Fiskehamn är en bra utångspunkt för din fisketur. I hamnen finns parkering för bil, husbil, sjösättningsramp och båtplats.

Fiske ingår inte i allemansrätten, men du får fiska fritt med fiskespö längs hela kusten så länge det inte är privat tomt. Läs mer om fiske på Länsstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats..

De fyra årstiderna ger fiskeåret ett varierande innehåll. Gäddfiske passar i innerskärgården. Flundra fiskas hela sommaren medan du fångar storaborren på sensommaren. Sik fiskas med nät på hösten och metas med mask på våren. Strömming går att fiska till både vår och höst. Öring fiskas under höst, vinter och vår. Metmask finns att köpa hos Anderssons Hemelektronik i Gallerian i centrum.

Förslag på platser är västra och södra Femöre, Jogersö om du utgår från motionsspåret, och sträckan mellan Femöre gästhamn och båthusen i Badhusviken/Oxelösunds gästhamn.

Köpa färsk fisk

I Fiskehamnen kan du köpa färsk strömming direkt från fiskaren. En av fiskarna brukar skriva ut på sin Facebook-sida när det finns fisk till försäljning. Sidan heter Fiskehamnen i Oxelösund. Länk till annan webbplats.

Person i blå skjorta som fiskar

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer