Höst i Oxelösund

Söker du aktiviteter för höstlovet eller bara lediga dagar under hösten? Titta närmare på den här sidan för inspiration. Här har vi listat aktiviteter i Oxelösund som du kan utföra antingen ensam eller tillsammans med någon du tycker om.

Se och göra i höst

 1. Femörefortet har guidade visningar helger under hösten. Museet är även öppet under höstlovet med vanliga guidade visningar och mörkervisning.
 2. Boda Borg har öppet för bokningar året om. Under höstlovet är lokalerna kusligt dekorerade och på kvällarna kommer läskiga väsen fram...
 3. Boka in Upzone på höstlovet.
 4. Paddla kajak i vår lugna skärgård, finns att hyra hos Kajak och fritid.
 5. Besök Järnvägsmuseet som får besök av spöken och väsen vid Halloween.
 6. Ge dig ut på svampjakt. I Oxelösund hittar du flera skogsområden där du kan leta svamp.
 7. Gå på konsert! Se höstens program i evenemangskalendern där du även kan köpa biljetter till flera av arrangemangen.
 8. Promenera motionsspåret på Jogersö. Ta med dig kaffe i en termos och kakor från café och pausa vid spårets utsiktsplats.
 9. Besök gallerierna på Koordinaten. Nya utställningar löpande.
 10. Besök Gamla Oxelösund och gå runt bland de gamla husen där. Visste du att det ryktas spöka i huset vid Oxelö Krog?
 11. Slå dig ned ute vid Fiskehamnen och se vågorna piska mot kajen. Ofta är det stora fartyg på väg in eller ut från hamnen.
 12. Besök Brannäs Våtmark och klättra upp i fågeltornet.
 13. Gå ljudguidning genom staden med vår app Bosafari Oxelösund.
 14. Gå utomhusutställningen Sjöfart och kustliv, av Sörmlands museum. Följ de röda vimplarna runt om i Oxelösund och lär dig mer om människorna som levt och arbetat vid havet i Oxelösund. Karta finns att hämta hos Oxelösunds turistinformation.
 15. Hoppa i stora vattenpölar eller lek med höstlöven. Fota när du gör det och om du publicerar bilder på sociala medier, tagga gärna oss i bilden om du vill att vi delar den.
 16. Åk ut till Stjärnholm och gå deras skulpturvandring. Där hittar du även deras kyrka, som är en av Oxelösunds äldsta byggnader.
Litet barn i rosa kläder sitter bland höstlöv.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer