Visit Oxelösund

Höst i Oxelösund

Söker du aktiviteter för lediga dagar i höst? Titta närmare på den här sidan för inspiration. Här har vi listat aktiviteter i Oxelösund som du kan utföra antingen ensam eller tillsammans med någon du tycker om.

På den här sidan ger vi förslag på saker du kan göra under hösten i Oxelösund. Vill du få tips på aktiviteter specifikt för höstlovet så kan du läsa om det på sidan Höstlov och se aktuella evenemang i evenemangskalendern.

Femörefortet

Femörefortet har guidade visningar där du får lära dig mer om hur fortet användes för att skydda Östersjökusten under Kalla kriget. Femörefortet har öppet helger under hösten.

En grupp med vuxna och barn som lyser med ficklampor.

Deltagare på mörkervisning på Femörefortet

Upzone

Boka in Upzone som har öppet även under hösten! Ta dig fram mellan träden genom att klättra, krypa, balansera och glida.

Ett barn klättar i en höghöjdsbana.

Upzone höghöjdsbana

Ramdalen sportcenter och idrottsplats

Besök badhuset, discgolfbanan eller idrottsplatsen som alla finns i Ramdalen.

En person simmar i en bassäng.

Aktiviteter i badhuset.

Boda Borg

Ävenyrshuset Boda Borg är öppet året om och du har över 20 quests att ta dig igenom med ditt lag. Utmanande både fysiskt och mentalt!

En vuxen och ett barn tittar in genom en lucka.

Boda Borg.

Koordinaten

Gå på konsert! Se höstens program i evenemangskalendern där du även köper biljetter till flera av arrangemangen.

Koordinaten är Oxelösunds allaktivitetshus och har även café, gallerier och bibliotek att underhålla sig med. Utöver det finns även turistinformation, fritidsgård och kommuncenter i huset.

Koordinaten sett utifrån.

Allaktivitetshuset Koordinaten.

Promenad i naturen

Promenera motionsspåret på Jogersö. Ta med dig kaffe i en termos och kakor från café och pausa vid spårets utsiktsplats. Fler förslag på vandringsleder hittar du i guiden Vandra och promenera.

Motionsspår i skogen.

Motionsspåret på Jogersö.

Ljudguidning

Gå ljudguidning genom staden med vår app Bosafari Oxelösund. Lyssna till hur det var att leva här förr och få berättat för dig vad det är för platser du passerar.

En svartvit bild på en person som ror.

En man som ror utanför Gamla Oxelösund, hämtad från Oxelösundsarkivet.

Gamla Oxelösund

Besök Gamla Oxelösund och gå runt bland de gamla husen längs Kulturstigen. Följ skyltarna eller markeringar i blått för att hitta rätt. Kulturstigen går både på plan asfalt och mer kuperad mark.

En skylt med texten Kulturstigen.

Kulturstigen har blå markeringar och skyltar du kan följa.

Stjärnholms slott

Åk ut till Stjärnholm och gå deras skulpturvandring i slottsmiljön. Där hittar du även Stjärnholms kyrka, som är en av Oxelösunds äldsta byggnader.

Stjärnholms webbplats Länk till annan webbplats. kan du läsa om delar ur historien med start redan 1378!

Stjärnholms slott.

Stjärnholms slott har ett stort slottsområde att vandra i.

Sjöfart och kustliv

utomhusutställningen Sjöfart och kustliv, av Sörmlands museum. Följ de röda vimplarna runt om i Oxelösund och lär dig mer om människorna som levt och arbetat vid havet i Oxelösund. Broschyr med karta finns att hämta hos oss på Oxelösunds turistinformation.

Röda vimplar vid röda stugor.

Utställningen Sjöfart och kustliv finns i hela Sörmland och det är Sörmlands museum som står för utställningen.

Fota ditt Oxelösund

Hoppa i stora vattenpölar eller lek med höstlöven. Fota när du gör det och om du publicerar bilder på sociala medier, tagga gärna oss i bilden om du vill att vi delar den. På Facebook och Instagram hittar du oss under namnet Visit Oxelösund.

Litet barn i rosa kläder sitter bland höstlöv.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer