Turbåt

Under sommaren kan du åka med en turbåt ut i Oxelösunds skärgård. Båten stannar till vid två utvalda öar som passar för vandring, sol och bad.

Charter med båt i skärgården

Samla kompisgänget, företaget eller släkten för en dag eller kväll i skärgården. Förslag på upplägg är att ni börjar med en båttur, blir avsläppta på en ö tillsammans med en skärgårdsbuffé från rökeriet och blir sedan upphämtade efter några timmar. Max 12 personer, vid fler deltagare kan fler turer köras. Kontakta Femöre Rök för att boka.

Sommarens turbåt enligt tidtabell

Upplev Oxelösunds skärgård från en puttrande fiskebåt. Turen startar i Fiskehamnen. Fiskebåten tar dig ut till öarna Beten och Äspskär där du kan välja att kliva i land för dagen. Väljer du att sitta kvar i båten tar rundturen ungefär en timme innan båten återvänder till samma kaj.

Båten tar 12 personer som mest. Skulle det vara fler än 12 som väntar på kajen kan två turer behövas, eller så ringer kapten efter förstärkning. Men var gärna där i god tid för att vara säker på att få plats.

Om du väljer att kliva av på någon av öarna så finns det grillplatser, dass och vindskydd. Det finns även skärgårdsstigar för dig som vill göra mer än att bara sola och bada. På Beten finns en sandstrand och en liten brygga. Äspskär har istället klippor att sola på.

Femöre Rök kör turbåten, övrig verksamhet är rökeri och glassförsäljning i Fiskehamnen.

Avgång och pris

Den första turen för dagen är kl. 10 och den andra turen kl. 15.30 med avgång från Fiskehamnen på Femöre. Turen går onsdag, torsdag, fredag och lördag med start 1 juli-5 augusti.

Båten rymmer 12 personer som mest och du kan inte boka plats på förhand.

Priset är 120 kr för vuxen och 60 kr för barn 4-12 år, priset gäller tur och retur.

Aktern på en båt med svenska flaggan i Oxelösunds skärgård

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer