Visit Oxelösund
Håkan Juholt.
16 jul

Författartisdag med Håkan Juholt

Tredje författaren ut i våra författartisdagar är Sveriges ambassadör i Sydafrika, den f.d. socialdemokratiske partiordföranden Håkan Juholt! Vi hälsar honom varmt välkommen! Tillsammans med Ted Karlberg har Håkan skrivit boken Silldiplomati. Ett solitt bokverk om hur sill kan rädda en regnig midsommarfest men också överbrygga diplomatiska klyftor.

Håkan Juholt, som sedan 2020 är ambassadör i Sydafrika, är i Sverige några sommarveckor och då förärar han oss med ett besök på Oxelö Krog! Det är vi väldigt glada över! Tillsammans med Ted Karlberg har Håkan skrivit boken Silldiplomati. Ett solitt bokverk om hur sill kan rädda en regnig midsommarfest men också överbrygga diplomatiska klyftor.

Silldiplomati handlar bland mycket annat om berikande och osannolika möten, vilka samtliga haft sillen som huvudrollsinnehavare. Håkan har gärna och ofta sillen till bords, berättar han. Det har han haft nu i ganska många år. Han praktiserar skickligt, som Sveriges ambassadör i Sydafrika, inte bara vanlig svensk diplomati. Enligt egen utsago praktiserar han framgångsrikt även "Silldiplomati" i officiella sammanhang. Aha, sillen alltså en "icebraker" och inte bara en matbit. Intressant, smaka på den! Silldiplomati ger dig många dimensioner - reseskildringar, nya recept, sillens historia, personporträtt, glada snappsvisor och soliga möten.

"Det finns människor och så finns det människor. Jag gör inte skillnad på någon, som jag gör mellan sill och strömming, men vissa människor omges av ett ljus som är väldigt positivt och laddat. Med laddat menar jag att dessa människor inte dränerar inte dig, utan du uppfylls av glädje och energi efter ett möte med dem. Jag har blivit välsignad med att känna en hel drös med just sådana människor och vill nu påstå att du som sitter med denna bok i ditt knä har en otrolig tur, för du skall få träffa några av dem i denna berättelse kring snapsen."

Det är med stor glädje vi hälsar Håkan Juholt välkommen till Oxelö Krog!

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-16 14:00

Pris: Fri entré för caféets gäster!

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer