Visit Oxelösund
Amer Sarsour.
2 jul

Författartisdag med Amer Sarsour

Vi har den stora glädjen att hälsa Amer Sarsour välkommen till krogbacken! I januari kom hans debutroman "Medan vi brinner" på Norstedts förlag och den har fått mycket uppmärksamhet och fina recensioner i pressen.

Bokens handlar om den tjugotreåriga Omar som har tagit på sig ett viktigt uppdrag för att hjälpa sin pappa. Han ska åka ner till södra Italien och hämta sina kusiner. Året är 2013, de har flytt det brinnande Syrien, korsat havet och tagit sig till Europa. Nu ska Omar hjälpa dem den sista biten på vägen, hem till tryggheten i Sverige.

Från början är Omar taggad, det här är ett perfekt sätt att visa för pappan att han är vuxen och kan hantera situationen som en man. Men resan visar sig vara svårare än han trott. Inte bara på grund av de väktare, poliser och passkontrollanter som verkar lura bakom varje hörn. Kusinerna är inte riktigt som han minns dem från barndomen, och de verkar ha svårt att lita på honom. Dessutom börjar han tvivla på sig själv. Är han verkligen rätt man för uppdraget?

Medan vi brinner är en driven debutroman. På glödande prosa, med både humor och patos, skriver Amer Sarsour om migration i de stängda gränsernas tid. Det är också en berättelse om vänskap och brödraskap. Om att bli vuxen genom att få syn på sig själv.

Dagen efter sitt besök på krogbacken kommer Amer att hålla en workshop på Oxelösunds bibliotek.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-02 14:00

Pris: Fri entré för caféets gäster!

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer