Visit Oxelösund
Wille Crafoord.
20 jul

Wille Crafoord på Krogbacken

Text- och melodivirtuosen Wille Crafoord ger en unik konsert på Krogbacken! Wille kommer med en låtskatt från såväl egna hyllade plattor, JustD och nu senast historieprojektet Tbaxtstan, tillsammans med cellovirtuosen Jonas Bleckman. En oförglömlig kväll utlovas!

Wille Crafoord gjorde sig först känd som en av medlemmarna i rapbandet Just D i slutet av åttiotalet, med hits som ”Grannar”, ”Tre gringos” och ”Vart tog den söta lilla flickan vägen?”. Han tog emot Rockbjörnen 1996 och har genom åren tilldelats flera Grammisar.

Efter JustD har Crafoord givit ut soloalbum som Samma typ av annorlunda saker, Den dära skivan, Om det så går under går det över och Live at Riddarhuset, där han bland annat kompades av Salem Al Fakir. Musikaliskt rör han sig i en blandning av jazz, soul och visa. Alltid i en ansats att föra den svenska melodi- och texttraditionen vidare. Han har också samarbetat med Bo Kaspers orkester, Nanne Grönvall och Magnus Lindberg, samt skrivit och framträtt i hyllade föreställningar som Den Dära Showen 1999, Django & Jag 2008 (om gitarrlegenden Django Reinhardt) och Snurra min jord på Vasateatern 2008-2009 med texter av Lars Forssell. Wille Crafoord belönades med Ulf Peder Olrog-priset 2012.

Numera är Wille Crafoord en mycket omtyckt trubadur och kompositör med flera soloalbum bakom sig. 1997 fick han det av Povel Ramel instiftade Karamelodiktstipendiet, med motiveringen: ”För lekfull ordbehandling – oftast mitt i prick och för musik med ny typ av annorlunda kick.” Wille Crafoord är född 1966 och bor i Stockholm.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-20 18:00

Pris: 200

Webbplats för att boka biljetter: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

20 jul
18:00
Pris: 200 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer