Visit Oxelösund
Eric Bibb och en häst.
13 jul

Eric Bibb på Oxelö Krog!

Vi är otroligt glada över att världsartisten Eric Bibb vill komma tillbaka och spela på Krogbacken! Den här gången kommer han att ha med sig den fantastiske Greger Andersson på munspel & sång (även kallad Knock-Out Greg) samt Ulrika Bibb. Eric Bibb, född och uppvuxen i New York, är med sina över fyrtio album och mer än femtio år på scenen, en av den internationella bluesvärldens största namn idag och hyllningarna som en av världens främsta akustiska bluesgitarrister är ständigt återkommande.

Han har turnerat världen runt i mer än tjugofem år, blivit Grammy-nominerad i USA tre gånger och fått mängder av andra internationella utmärkelser, som t. ex pris för årets akustiska bluesalbum från The Blues Foundation i Memphis 2017 & 2022 och ”Blues Act Of The Year” vid Jazz FM Awards i London 2019. 2022 fick Eric även Stockholms Stads hederspris i musik.

Erics far, artisten Leon Bibb, kämpade jämsides med Martin Luther King, Harry Belafonte, Joan Baez och många fler för svartas rättigheter i USA på sextiotalet. Leons framtidsvisioner och mål-medvetenhet tog sig uttryck i musiken och formade Erics konstnärsskap från tidig ålder. Hemma hos familjen Bibb rörde sig en konstant ström av erkända musiker och artister som John Lewis (Er-ics morbror - pianist/kompositör, grundare av Modern Jazz Quartet), Paul Robeson, Pete Seeger och Josh White. Eric minns särskilt tydligt hur han vid elva års ålder står i pyjamas i vardagsrummet och berättar för Bob Dylan att han minsann också spelar gitarr… Eric har samarbetat med storheter som t.ex Mavis & Pops Staples, Taj Mahal, Odetta, Bonnie Raitt, The Blind Boys of Alabama och The Dixie Hummingbirds. 2019 spelade han för utsålda hus i en vecka på legendariska Ronnie Scott’s i London, då även Van Morrison var Eric’s gäst en av kväl-larna.

2017 turnerade han Sverige runt med den hyllade enmans-föreställningen ”Tales From A Blues Brother”, som också sändes i Sveriges Television. Den producerades av hans son Rennie Mirro och Filip Adamo och kan nu ses på Qwest TV. Ni har också nyligen kunnat se honom i På Spåret, SVT och Bingolotto, TV4, där han sjöng en duett med Sarah Dawn Finer. Sommaren 2022 såg ni honom i SVT:s Allsång På Skansen!

2021 släppte han plattan ”Dear America” med gäster som bl. a Ron Carter, Eric Gales och Steve Jordan. 2023 släpptes hans opus Ridin’, den liksom Dear America producerades av Glen Scott. Nu med gäster som Taj Mahal och Russell Malone.

I september 2022 kunde du se honom på Scalateaterns scen Stockholm tillsammans med ett spännande band och gästerna Sarah Dawn Finer och Rennie Mirro. Konserten spelades in och filmades inför ett live-album, som släpps i april 2024.

I höstas var han även aktuell i föreställningen Ögonblicket på Västmanlands Teater.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-13 18:00

Pris: 250

Webbplats för att boka biljetter: oxelokrog.se/event/8 Länk till annan webbplats.

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

13 jul
18:00
Pris: 250 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer