Visit Oxelösund
Bengan Jonson med ett dragspel och en mikrofon.
29 jun

Bengan Janson

Vi har glädjen att berätta att Bengan Janson kommer att underhålla på Krogbacken lördagen den 29 juni. Bengan kommer tillsammans med den fantastiska gitarrvirtuosen Emil Ernebro och en av Sveriges bästa jazzbasister, Hans Backenroth. En otrolig multimusikalisk kväll att vänta!

Att placera in den glade spelmannen Bengan Janson i ett fack låter sig inte göras. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musik-komikens värld, allt är spelbart. Genom en nära publikkontakt och en osedvanlig musikalisk begåvning hanterar han både tangenter och publik på ett märkvärdigt lättsamt och begåvat sätt. ”Möten med andra musikanter är min drivklart” säger Bengan och det kan verkligen märkas i hans meritlista.

Tangentekvilibristen och spelmannen Bengt-Åke började lira dragspel som åttaåring. När Bengan var 10 spelade han med basisten Sture Nordin och den legendariske Count Basie-trummisen Sonny Paige. En tidig influens var också jazzpianisten Gästa Svensson med vilken han och brorsan Tore spelade dansmusik runt om på dansbanorna i Hälsingland. Ett möte med riksspelmannen Björn Ståbi på körstämman 1989 gjorde en start intryck på vår bälghanterande hälsingeyngling. Detta resulterade i ett långt, från båda håll respektfullt samarbete, med år av spelmangig och spelmansstämmor. Folkmusikgenen var integrerad och bidrog säkerligen till att Bengan tillsammans med Per Gudmundson 2019 kunde knipa en Grammis i kategorin Folkmusik.

Under 90-talet gjordes otaliga gig och ca 100 timmar liveTV med musik komikbandet Östen med Resten. Revy med Thomas von Brömsen och Ulla Skoog, många års samarbete och internationellt turnerande med sopranen Anne-Sofie von Otter, många års turnerande med Kalle Moreaus och turné och platta med Kristina Lugn och Allan Edwall. Han har samarbetat, med Putte Wikman, Dogge Doggelito, Marie Fredriksson, Jan Lundgren, Totta Näslund, Lisa Nilsson, Janne Åström, Jill Jonsson, Lill Lindfors, Charlotte Pirelli, Thomas Di Leva, Sven Bertil Taube, Claes Janson, Loa Falkman, Tina Ahlin och många, många fler.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-06-29 18:00

Sluttid: 2024-06-29 22:00

Pris: 230

Webbplats för att boka biljetter: oxelokrog.se/event/4 Länk till annan webbplats.

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

29 jun
18:00 - 22:00
Pris: 230 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer