Visit Oxelösund
En person åker häst och vagn i Oxelösund.
26 maj - 22 sep

Bilder som berättar: Djur och människor

Djur och människor har levt nära varandra i alla tider. Djuren har också lämnat spår i de historiska fotoarkiven. I årets ”Bilder som berättar” – en fotoutställning utomhus på fem platser i Sörmland – visas bilder på temat.

Oxen har plöjt åkern, hönsen värmt sig i stugan och katten hållit gården fri från råttor. Djuren har funnits vid människans sida i arbete, till tröst och sällskap, underhållning och sport. Och inte minst som produktionsdjur. De har hållit oss vid liv med sin varma päls, sin feta mjölk och sitt proteinrika kött.

Djuren har varit oumbärliga och självklara i människors liv och vardag. De har också lämnat spår i de historiska fotoarkiven.

Under sommaren kan du ta del av fotografier ur de fantastiska samlingar som förvaras i offentliga arkiv. Utställningarna finns längs promenadvänliga stråk i Vingåker, Flen, Trosa, Vagnhärad och Oxelösund.

Bilderna kommer från Sörmlands museum, Vadsbro-Blacksta Hembygdsförening, Oxelösundsarkivet, Oxelösunds Hembygdsförening, Trosa Hembygdsförening, Vagnhärads Hembygdsförening och Högsjö Kulturmiljöförening.

Sök i arkiven

Fler historiska fotografier hittar du genom att söka vidare i våra samlingar.

Sörmlands museums samlingar Länk till annan webbplats.

Oxelösunds bildarkiv Länk till annan webbplats.

Södermanlands hembygdsförbund Länk till annan webbplats.

Utställningen är producerad av Sörmlands museum i samarbete med Flens kommun, Vadsbro-Blacksta Hembygdsförening, Oxelösunds kommun, Oxelösundsarkivet och Oxelösunds hembygdsförening, Trosa hembygdsförening, Trosa kommun, Vagnhärads hembygdsförening, Högsjö kulturmiljöförening, Vingåkers kommun.

Evenemangsinformation

Tid: 26 maj-22 september

Plats: Gästhamnen vid Läget

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer