Visit Oxelösund
Per Bäcker trio.
13 jul

Musik i sommarkväll - Per Bäcker trio

"Den jazzblåa tråden"

Det svänger, det sjuder, man rycks med och man glider in i Trions värld: här finns den svenska visan i form av Taube och Povel Ramel och kanske förfinad av Peterson-Berger; här finns de varma melodierna av Benny Andersson, Paul McCartney, Sting och Joni Mitchell. Man dras in i den italienska filmens värld och till Bond-hjältar, en fransk chanson blandas med frigjord argentinsk tango av Piazolla.

Per Bäcker, Hagfors/Lund, välkänd saxofonist/klarinettist. Har spelat med artister som Tommy Körberg, Claes Malmberg, Anders Berglund, Nils Lindberg, Allhelgona Motettkör, Michael Brecker och i MSO. Anlitad av Malmö Opera i bl.a. West Side Story, Porgy and Bess, Les Miserables, The Producers och Miss Saigon. Spelar musik i de flesta genres och har de senaste åren uruppfört flera kompositioner av Kjell Andersson och Johan Magnus Sjöberg för saxofon, orgel, kör och orkester. Leder även Bo Bistedts orkester

Hans Delander, Söderhamn/Malmö. Hans förste pianopedagog var Greta Nord, som även var pianistlegenden Jan Johanssons lärare. Studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Anställd som pianist i Norrbotten Big Band under flera år. Har spelat med artister som Jan Allan, Svante Turesson, Don Byas, Tim Hagans m.fl. Är regionens mest kompetenta allroundpianist. Undervisar och frilansar nu företrädelsevis i södra Sverige och kan höras i diverse sammanhang från Malmö Symfoniorkester till jazzklubbar och pubar.

Johan Granström, Boden/Stockholm. Arbetar sedan 1991 som frilansare med varierande musik inriktning med artister som Lil Lindfors, Tommy Körberg och Janne Schaffer. Medverkade i elva år på Allsång på Skansen under Kjell Öhmans ledning. Kapellmästare hos Kalle Moreus och TV-programmet Tolvslaget från Skansen de senaste 10 åren. En av Sveriges mest anlitade basister, kapellmästare och arrangörer.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-13 18:00

Pris: Fri entré - Kollekt till vår hjälpkassa Räddningsplankan

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Oxelösunds församling

Webbplats: svenskakyrkan.se/oxelosund Länk till annan webbplats.

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefonnummer: 0155-29 34 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer