Visit Oxelösund
Peter Janson med en kontrabas och Helena Ek.
20 jul

Musik i sommarkväll - Helena Ek, sång, fiddla, vevlira och Peter Janson, kontrabas

”Speglingar”

Bländande vackert och medryckande har det sagts om göteborgsduon Helena Ek och Peter Janson som visar hur ny energi kan födas ur kontrasterande uttryck. Helena med sin absolut klara röst får de mest svårsjungna fraser att verka totalt problemfria. Peter Jansons basspel kontrasterar mot sången med överraskande, hisnande och virtuosa improvisationer. Med värme och humor guidar de oss genom medeltida sånger, folkmusik och spirituals.

Helena Ek, sång, har en bred repertoar men har framförallt gjort sig ett namn i musik med gamla rötter. Förutom samarbete med barockensembler i Europa har hon arbetat med några av de främsta musikerna i genren. I Japan har hon turnerat flera gånger såväl som i stora delar av Europa. Hon har spelat in radio och TV och finns representerad på skivor med musik från renässans och barock.

Peter Janson, kontrabas, har varit verksam på den svenska och internationella jazz och improvisationsscenen i över 25 år. I Stefan Forssén Änglaspel har han medverkat sedan 1982. Med pianisten Lars Jansson har han gett konserter runt om i Norden och Taiwan. Peter har turnerat i de flesta av Europas länder såväl som i Amerika. Han är väl representerad på åtskilliga skiv-, TV- och radioinspelningar och har hyllats genom åren, av recensenter i Sverige och utomlands, för sin formidabla teknik och kreativitet.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-20 18:00

Pris: Fri entré - Kollekt till vår hjälpkassa Räddningsplankan

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Oxelösunds församling

Webbplats: svenskakyrkan.se/oxelosund Länk till annan webbplats.

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefonnummer: 0155-29 34 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer