Visit Oxelösund
Camerata Mandolino Classico.
27 jul

Musik i sommarkväll - Camerata Mandolino Classico

”Från Venedig till Wien”

Musik från 1700-talets Venedig och Wien. Camerata Mandolino Classico med svenska och italienska musiker på blockflöjt, mandolin och cembalo. Musik av Vivaldi, Haydn, Mozart och Beethoven.

Camerata Mandolino Classico

Mimmie Grennäs - blockflöjtsolist

Lars Forslund - mandolinsolist

Maxine Rizzotto - cembalo

CAMERATA MANDOLINO CLASSICO

Sedan 1998 har Camerata Mandolino Classico utvecklat ett fruktbärande samarbete mellan Vivaldi Festival i Venedig och Vivaldi Festival i Sverige. Våra musiker och sångare är verksamma i olika symfoniorkestrar, kammarorkestrar, barockensembler och operahus bl a på La Scala i Milano, La Fenice i Venedig och vid Göteborgs Operan, samt i orkestrarna Venice Baroque och L'Offerta Musicale i Venedig. Camerata Mandolino Classico ger regelbundet konserter i Sverige samt i några av Venedigs mest prestigefyllda konsertarenor. De har fått ett internationellt erkännande som skickliga interpreter av venetiansk barockmusik. Ensemblen har gjort många och omfattande turnéer i Skandinavien, Tyskland, Österrike, Spanien, Japan och Italien.

MIMMIE GRENNÄS - BLOCKFLÖJT

Mimmie började spela musik av Vivaldi på sin blockflöjt redan som barn och hon älskar musik från Barocken och Renässansen. Hon studerade som tonåring på musikgymnasiet i Jönköping. Vidare studerade hon blockflöjt och ensemblespel på Lunnevads folkhögskola i Östergötland för den stora blockflöjtsmästaren Eric Humble. Därefter kom Mimmie in på musikhögskolan Ingesund, Arvika. Efter examen började hon undervisa blockflöjt på Kulturskolan i Linköping. Mimmie är en skicklig blockflöjtsvirtuos och hon är flitigt anlitad som solist med olika orkestrar, ensembler och hon är fast medlem i ensemblerna Barokoko och Camerata Mandolino Classico och konserterar runt om i Sverige.

LARS FORSLUND - MANDOLIN

Lars är verksam i Venedig som mandolinsolist sedan 1998 och ger årligen konserter med venetianska musiker och orkestrar. Han spelar i Opera da Camera di Venezia, bjuder in svenska körer till Venedig årligen. Lars gjorde programmet ”Landgång” på SVT med Ann Lundberg 2016 från Carnevale Di Venezia. Han har spelat musik av Vivaldi sen barnsben och forskat om Vivaldi. Han har bott i Rom som barn, studerat italienska språket på hög nivå. Lars framträder också flitigt som mandolinsolist i Sverige och Italien med olika ensembler och orkestrar. Han är grundare och ledare för ensemblen Camerata Mandolino Classico. Han har stor erfarenhet av att både berätta om Vivaldi och Venedig och att guida musiker och körsångare. På konserter både i Sverige och Italien så presenterar Lars alltid programmen muntligt. Han förklarar och förtydligar musiken, tonsättarna, livet på 1700-talet och förstås presentationen av de medverkande artisterna.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-27 18:00

Pris: Fri entré - Kollekt till vår hjälpkassa Räddningsplankan

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Oxelösunds församling

Webbplats: svenskakyrkan.se/oxelosund Länk till annan webbplats.

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefonnummer: 0155-29 34 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer