Visit Oxelösund
Henry Bronett.
30 jul

Möt författaren Henry Bronett

Vi har den äran att hälsa Henry Bronett välkommen till krogbacken i sommar! Henry Bronett, uppvuxen på cirkus och utbildad vid Scenskolan i Stockholm har verkat som clown, skådespelare, producent och regissör inom cirkus, teater, opera, film och tv. Han har givit ut flera diktsamlingar, barnböcker, novellsamlingar samt en kokbok!

Sedan 2015 arbetar han huvudsakligen som författare och konstnär. 2020 förärades Henry Bronett Samfundet De Nios julpris.

Henry Bronett debuterade som författare med kokboken Största möjliga njutning! 2005. År 2008 utgavs diktsamlingen Närmare nu och 2010 debuterade han som barn- och ungdomsboksförfattare med Gnuffarna på Bamseklo, vilken följdes av Charles Grandpiers Äventyr: Drakblodsfröna 2011,illustrerade av Andrea Femerstrand. 2014 kom diktsamlingen En blå Bok med illustrationer av Maria Gustafsson. En ny barnbok, Olika som Bär, 2014 med fotografier av Jeanette Håkansson. Kaddish, historietter utkom 2015. Diktsviten Reflektioner om efter Kärlek utkom 2016. Han har även varit kåsör och debattör i de större dagstidningarna. Sedan 2015 ställer han ut fotografiska verk och texter inom genren: ”fotopoesi”.

Vad han kommer att berätta om på krogbacken återstår att se. Men det finns ju mycket att välja mellan!

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-07-30 11:00

Pris: Fri entré för caféets gäster!

Evenemangets adress: Gamla Oxelösundsvägen 28 Länk till annan webbplats.

Arrangör: Oxelö Krog

Webbplats: oxelokrog.se Länk till annan webbplats.

E-post: hej@oxelokrog.se

Telefonnummer: 0155-304 22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer