Visit Oxelösund
Konstverk av Zhitza där sju personer i klänning och långt hår står på rad.
4 maj - 28 maj

Konstnären Zhitza ställer ut i Galleri K

Under maj månad kan du titta på Västeråskonstnären Zhitzas måleri i utställningen ”Sju systrar” i Galleri K

Dyk in i den dynamiska och mångsidiga världen av Zhitzas konst.

Zhitzas mest berömda "Sju systrar" - serie av konstverk genast väcker intresse hos de som värderar kreativitet och finess inom konsten.
"Sju systrar"- serie, "Justitia", "Leda och svan", motivet från grekisk mytologi står som ett strålande exempel på Zhitzas förmåga att engagera och väcka inspiration. Zhitzas verk är mer än en visuell njutning, det är en emotionell resa som appellerar till dem som ser konsten som ett medel för beröring och transformation. Zhitza, som betraktar sig själv som en ensamvarg, strävar efter att väcka egna minnen och associationer hos betraktaren, särskilt fokuserat på de ljusa stunderna i livet.

Zhitza, en etablerad och uppskattad gestalt inom den svenska konstvärlden, är utbildad i både webb design och juridik och är representerad i många företags- och privata samlingar i Sverige, Storbritannien, Norge, USA, Australien, Tyskland, Bosnien, Kroatien, Österrike och Danmark.

Vernissage lördag 4 maj kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro. Utställningen pågår till och med 28 maj.

Evenemangsinformation

Tid: 4 - 28 maj

Plats: Galleri K, Koordinaten

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer