Visit Oxelösund
6 apr - 30 apr

Miguel Habana Castro ställer ut i Galleri K

Sörmlandskonstnären Miguel Habana Castro ställer ut sitt måleri och glaskonst i utställningen ”Heart of glass” i Galleri K.

I skuggan av Mexikos soliga stränder föddes Miguel Habana Castro, där färger dansade i vinden och glädjen sjöng i varje gathörn. Sedan 2004 har han vandrat på svensk mark, där hans penseldrag har fortsatt att måla livets mångfald. Hans resa har varit en symfoni av kultur och skönhet, där hans steg har dansat över kontinenters gränser. I Österrike fann han en oas för sin konstnärliga själ, där han bodde och målade i nio år. Som konstnärlig ledare på "Österreiches Latinamerika-Institut" formade han drömmar och vävde samman kulturer till en mångfärgad tavla av skapande.

Tillbaka i hans älskade Mexiko blev han en dirigent av konstens kaos, där han ledde ensemblen av självständiga konstnärer i Veracruz. Tillsammans med en arkitekt skapade de verk som berättade historier och väckte känslor, från skulpturer till karnevalskreationer. Men hans hjärta har alltid klappat för konstens scener, där han målat sina drömmar på utställningar världen över. Hans målningar har varit fönster till hans själ, och hans muralmålningar har väckt gatorna till liv.

Med varje penseldrag är han en bärare av en evig historia, en sång av skönhet som sträcker sig över tid och rum.

Vernissage lördag 6 april kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro. Utställningen pågår till och med 30 april.

Evenemangsinformation

Tid: 6-30 april

Plats: Galleri K, Koordinaten

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer