Visit Oxelösund
Atida Munthe Stahlhammer, cello, Semmy Stahlhammer,
violin och Yuval Hed, viola.
11 maj

Konsert - Franz Schubert, Stråktrio, B-dur, D 581

Atida Munthe Stahlhammer, cello, Semmy Stahlhammer, violin och Yuval Hed, viola

Atida Munthe Stahlhammer, cello, är grundare av Stahlhammer-kvartetten som är flitigt anlitat i södra Sverige. Hon har utbildats på bland annat Royal College of Music och Malmö Musikhögskola. Atida undervisar cello i Malmö, spelar med ”di Yiddishe Kapelye”, ensemblen ”Tummeln", och Stahlhammer Klezmer Classic. Hon har framträtt på Stockholms slott och som solist med orkestrar i Sverige och Östeuropa. Hon är medgrundare av sommar-musikfestivalen på Brunneby Herrgård i Östergötland.

Semmy Stahlhammer, violin, var förste konsertmästare på Kungliga Operan i Stockholm och lektor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i 25 år. Han medverkar som soloartist på många cd-inspelningar och hans cd-antologi, ”Svenskt sekelskifte”, utsågs till ”Årets skivor” av Dagens Nyheter. Semmy leder också Stahlhammer Klezmer Classic Ensemble, som grundades av Semmys farfar omkring 1910 i Polen. Han har framträtt i Afrika, Amerika, Asien, Australien och Europa och givit masterclasses på ett flertal universitet i USA. Han har också tilldelats ett antal priser och stipendier.

Yuval Hed, viola, har examen från University of Arts i Berlin och från Abraham Geiger College i Berlin. Han har varit medlem i den internationella Divan-orkestern, ledd av Daniel Barenboim och arbetar bland annat som kantor i Stockholm.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-05-11 16:00

Pris: 100 kr, betalas på plats via Swish eller jämna kontanter

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Oxelösunds församling

Webbplats: svenskakyrkan.se/oxelosund Länk till annan webbplats.

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefonnummer: 0155-29 34 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer