Visit Oxelösund
Pernilla Andersson.
15 maj

Konsert med Pernilla Andersson

Pernilla Andersson och hennes vapendragare sedan närmare 30 år, gitarristen Fredrik Rönnqvist, åker våren 2024 ut i landet på turné. Den 16 maj kommer de till Oxelösund och Koordinaten.

Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära och turnerande artister, inom pop, jazz och blues, som flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter.

Född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att år 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon 2001 skrev och producerade Svante Thuressons album ”Nya Kickar”. År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin. 2021 tog Pernilla emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademien med motiveringen: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i producentkostym av utmärkt snitt. Om Monica Zetterlund kallades ”ett lingonris i coctailglas” så är Pernilla Andersson ”en gullviva i ett whiskyglas”.

Följ gärna Pernilla Andersson på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats.

Du kan titta och lyssna på Pernilla Andersson på Youtube Länk till annan webbplats. och Spotify.

Evenemangsinformation

Tid: 16 maj kl. 19-20

Pris: 355 kr

Plats: Eventsalen på Koordinaten. Järntorget 7, 613 81 Oxelösund

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

15 maj
19:00 - 20:00
Pris: 355 kr

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer