Loggan för Oxelösunds kommun

Höstlov i Oxelösund

Vill du göra något kusligt och spännande med familjen på höstlovet? I Oxelösund finns det olika aktiviteter med Halloween-tema att ta del av.

Boda Booo

Besök Boda Borg som under höstlovet förvandlas till en läskig plats under namnet Boda Booooo. Där kan du questa på som vanligt men i en kusligare miljö. Men när klockan passerat 20 kommer spöken och väsen kommer fram under Farmhouse of Fear...

Traktor med pumpor runt.

Dekoration utomhus på Boda Borg.

Femörefortet

Femörefortet har guidade visningar där du får lära dig mer om hur fortet användes för att skydda Östersjökusten under Kalla kriget. Femörefortet bjuder även in till mörkervisning där hela fortet släcks ner och du upptäcker de underjordiska gångarna med bara ficklampor.

En grupp med vuxna och barn som lyser med ficklampor.

Deltagare på mörkervisning på Femörefortet

Upzone

Boka in Upzone på höstlovet och ta dig fram mellan träden genom att klättra, krypa, balansera och glida. Under dagarna är det vanlig klättring men senare på kvällen kommer varelser fram ur skogen...

Ett barn klättar i en höghöjdsbana.

Höghöjdsbana hos Upzone.

Järnvägsmuseet

Besök Järnvägsmuseet som får besök av spöken och väsen vid Halloween. Museet är dekorerat för en kuslig stämning men det är anpassat för barn. Senare på kvällen blir det betydligt läskigare när spöken och väsen kommer fram för att skrämmas.

Spöken vid en tågräls.

Den försvunna konduktören på Järnvägsmuseet.

Ramdalen sportcenter och idrottsplats

Besök badhuset, discgolfbanan eller idrottsplatsen som alla finns i Ramdalen.

En person simmar i en bassäng.

Badhuset

Koordinaten

På loven brukar det arrangeras pyssel och sagoläsning på Koordinaten. Fritidsgården som riktar sig till de lite äldre barnen och ungdomarna har ett eget program med aktiviteter att vara med på. Se höstens program i evenemangskalendern när det närmar sig.

Koordinaten är Oxelösunds allaktivitetshus och har café, gallerier och bibliotek att underhålla sig med. Utöver det finns även turistinformation, fritidsgård och kommuncenter i huset.

Koordinaten sett utifrån.

Allaktivitetshuset Koordinaten.

Ljudguidning

Gå ljudguidning genom staden med vår app Bosafari Oxelösund. Lyssna till hur det var att leva här förr och få berättat för dig vad det är för platser du passerar.

En svartvit bild på en person som ror.

En man som ror utanför Gamla Oxelösund, hämtad från Oxelösundsarkivet.

Sjöfart och kustliv

utomhusutställningen Sjöfart och kustliv, av Sörmlands museum. Följ de röda vimplarna runt om i Oxelösund och lär dig mer om människorna som levt och arbetat vid havet i Oxelösund. På skyltarna finns både texter och foton. Broschyr med karta finns att hämta hos oss på Oxelösunds turistinformation.

Röda vimplar vid röda stugor.

Utställningen Sjöfart och kustliv finns i hela Sörmland och det är Sörmlands museum som står för utställningen.

Fota ditt Oxelösund

Hoppa i stora vattenpölar eller lek med höstlöven. Fota när du gör det och om du publicerar bilder på sociala medier, tagga gärna oss i bilden om du vill att vi delar den. På Facebook och Instagram hittar du oss under namnet Visit Oxelösund.

Litet barn i rosa kläder sitter bland höstlöv.