Personuppgiftspolicy

Visit Oxelösund är en del av Oxelösunds kommun, och ligger under Kultur och fritidsförvaltningen. Visit Oxelösund och dess kanaler drivs av turistverksamheten.

Vår verksamhet

Visit Oxelösund är ansvarig för att marknadsföra och utveckla Oxelösund som turistdestination under varumärket Visit Oxelösund. Målsättningen är att marknadsföra det utbud som finns, för att lokalbor och turister ska ta större del av utbudet och stanna längre. Och för att uppnå detta har vi ett nära samarbete med näringsliv, kommunala verksamheter, föreningar och aktörer samt organisationer, andra kommuner och myndigheter.

Vår verksamhet innebär bland annat hantering av hemsida och tillhörande evenemangskalender, mailkontakt och sociala medier. För att kunna bedriva vår verksamhet behöver vi behandla dina personuppgifter. Det är Kultur- och fritidsnämnden i Oxelösunds kommun som är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter.

 

Personuppgifter som vi samlar in

-Namn och kontaktuppgifter - När du lägger till ett evenemang, och delar med dig av kontaktuppgifter och eventuella bilder, interagerar med oss på sociala medier eller tar kontakt via vår mail kan vi komma att samla in dina personuppgifter som namn, mailadress och telefonnummer.

-Uppgifter kopplade till användarkonto - Om du registrerar ett konto för att kunna administrera din sida på visitoxelosund.se, så samlar vi in autentiseringsuppgifter som användarnamn och lösenord, samt annan information du lägger till i din profil.

-Bilder, där du förekommer - När någon laddar upp bilder i samband med ett evenemang, förutsätter vi att det finns en rättslig grund om bilden innehåller människor. Skulle du finnas med och önskar att bli borttagen, är du välkommen att höra av dig till oss.

 

Vi samlar personuppgifterna från dig och andra

Vi samlar personuppgifter som du lämnar till oss när du exempelvis skapar och använder ett användarkonto, anmäler dig till ett evenemang, registrerar dig till ett nyhetsbrev. Vi får också en del av informationen genom att vi registrerar hur du interagerar med våra tjänster, exempelvis genom användning av cookies på vår webbsida.

 

Vi använder personuppgifter för att:

-Tillhandahålla tjänster och kundsupport - Vi använder personuppgifter för att förse dig med våra tjänster, exempelvis prenumerationer, tävlingar, evenemang och kurser samt för att tillhandahålla kundsupport. Rättslig grund är fullföljande av avtal.

-Direktmarknadsföring - Vi kan också komma att kontakta dig genom utskick av information om evenemang och aktuella händelser om du vid något tillfälle anmält ditt intresse för sådan information eller om vi bedömt ett berättigat intresse i att skicka information till dig. Du har alltid möjligheten att höra av dig och säga att du inte vill ta emot information från oss via turism@oxelosund.se. Rättslig grund är berättigat intresse.

 

Vi delar personuppgifter med:

Personuppgiftsbiträde - Ibland är det nödvändigt för oss att anlita andra aktörer som hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster. De kallas för personuppgiftsbiträde. För att skydda dina personuppgifter undertecknar vi personuppgiftsbiträdesavtal med varje sådant personuppgiftsbiträde. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med:

-IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra IT-lösningar)

-Marknadsföring (print och distribution, sociala medier, mediebyråer eller reklambyråer)

 

Andra personuppgiftsansvariga

Vi kan dela dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning med andra offentliga aktörer, som kommer att bli ansvariga för behandling av dina personuppgifter och ha roll som personuppgiftsansvariga.

-Statliga myndigheter (polisen, skatteverket eller andra myndigheter) om vi är skyldiga att dela den enligt lagar eller regler exempelvis vid misstanke om brott.

-Samarbetspartners (Branschorganisationer eller andra aktörer inom näringslivet som till exempel hotell och restauranger). Visit Oxelösunds verksamhet går ut på att främja samverkan med Oxelösund både nationellt och internationellt och kan därför komma att förmedla vissa av dina uppgifter för att främja och underlätta sådan samverkan.

 

Hur vi sparar personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas inom UE/EES. Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål eller för vad som krävs för att uppfylla de lagstadgade lagringstider som finns eller för vad som är nödvändigt för andra berättigade intressen. Annat än på grund av lag så avgörs detta av det förhållande vi har till dig, till exempel en löpande relation genom nätverk eller evenemangssamordning.

 

Vad har du för rättigheter som den registrerade?

Rätt till tillgång (s.k. registerutdrag)

Rätt till rättelse

Rätt till radering (”rätten att bli bortglömd”)

Rätt till begränsning

Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling

Rätt till dataportabilitet  

Lämna in klagomål till Datainspektionen

Läs mer om vad rättigheterna innebär på Datainspektionens hemsida.

 

Cookies – Vad det är och hur använder vi dem

Cookies är en liten textfil bestående av bokstäver och siffror som skickas från vår webbserver och sparas på din webbläsare eller enhet. Sådana kan utgöras av så kallade:

  • Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
  • Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut).
  • Förstapartscookies (cookies satta av den webbplatsen du besöker).
  • Tredjepartscookies (cookies satta av en tredjepartssida. Dessa används för analyser, t.ex. Google Analytics).

Vi använder oss av alla typer av cookies ovan på vår webbplats visitoxelosund.se för att förbättra din upplevelse hos oss. Vissa är direkt nödvändiga för att vår hemsida ska kunna fungera medan andra används för att spara dina valda preferenser som besökare, föra besöksstatistik och för marknadsföring.

Du kan styra användningen och omfattningen av cookies genom att ändra inställningarna i din egen webbläsare, till exempel genom att blockera alla cookies, endast acceptera förstapartscookies eller radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Var dock medveten om att sådana inställningar kan göra att vissa webbsidor kanske inte fungerar.

 

Kontakta oss

Om du har några frågor kopplade till hur vi behandlar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss.

Telefonnummer 0155-383 50

E-post: turism@oxelosund.se

Besöksadress:
Oxelösunds turistinformation, Koordinaten, Järntorget 7-9, 613 30 Oxelösund

 

Kontakta dataskyddsombudet

Vårt dataskyddsombud är Svitlana Jelisic. Du kan kontakta henne med frågor gällande behandling av dina personuppgifter.

Telefonnummer: 0157 - 43 00 45

E-post: svitlana.jelisic@flen.se

 

Du kan läsa mer om hur Oxelösunds kommun behandlar personuppgifter på oxelosund.se.

Senast uppdaterad 2020-04-01