DiscGolf

Oxelösund
DiscGolf är en sport som kan utövas i alla åldrar, både som proffssport och som en rolig utomhusaktivitet för familj eller vänner.

Oxelösunds DiscGolfPark hittar du vid Ramdalens Idrottsplats, det är 12 hål med olika längd och svårighetsgrad. På den här sidan finns mer information om hålen.

Sporten har samma grund som golf eller minigolf, där spelaren ska ta sig framåt och förbi olika hinder. I det här fallet träd eller buskar, och samtidigt anpassa efter vind och vilken disc som används. Det man kastar påminner om en frisbee men har namnet disc, den kommer med olika egenskaper beroende på om du ska kasta långt eller kort till exempel. Man börjar kasta vid startplattan och målet är att få ner discen i metallkrogen i slutet av banan. Läs mer om sporten här.

Om du inte har egna discar, så finns det att låna på Medley Ramdalen Sportcenter precis intill. Det kostar 20 kr och du får lämna ID i pant. Du behöver inte boka innan men det finns ett begänsat antal discar för utlån. Besök Medley Oxelösunds hemsida för öppettider.

Res med kollektivtrafiken

Hitta hit