West of Eden - Look to the West konsert framflyttad!

Allaktivitetshuset Koordinaten, Oxelösund

Nytt datum för konserten kommer inom kort. 

Biljetthantering

Har du biljett till evenemanget? Du kan hålla hårt i den för den kommer att gälla till det framflyttade datumet i höst.

Har du köpt Musikpasset för våren 2020? Självklart gäller ditt musikpass för de framflyttade konserterna som ingår i passet för våren 2020.

Riktlinjer för eventuella återköp av biljetter.

Sista datum för återköp av biljett är fredag 17 april 2020.

Följande gäller för eventuell återbetalning av köpta biljetter:

• Du löser din biljett där du har köpt den. Biljetten ska tas med och lämnas in i kassan.

• Alla återköps kommer att ske till kort, oavsett om man har betalat kontant vid köptillfället.

• Har du köpt din biljett på webben behöver du vända dig till närmaste biljettförsäljningsställe; Koordinaten i Oxelösund, Rosvalla, Culturum och Turistbyrån i Nyköping. På grund av hög avbokningsbelastning får du räkna med att det kommer att ta längre tid än de normala 3 – 5 dagar innan du får tillbaka dina pengar på ditt konto.

Observera att serviceavgifter inte återbetalas.

Du kan läsa information från Konsumentverket om hantering av evenemangsbiljetter på deras hemsida.

West of Eden är det svenska folkmusikbandet som byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands genom ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken.

Med konsertversionen av albumet Look to the West tar West of Eden ett ambitiöst musikaliskt grepp om en intressant och viktig del i den svenska historien – den stora emigrationen från Sverige till Amerika under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, då en tredjedel av Sveriges befolkning lämnade landet. En miljon svenskar reste under denna tid ut från West of Edens hemstad Göteborg, för att söka lyckan västerut, och staden blomstrade i emigranternas fotspår. Att det inte finns mer musik skriven om detta är ett förvånande faktum, vilket bandet tagit som en utmaning att ändra på.

Bland de nyskrivna sångerna hittar man allt från melankoliska uppbrotts-sånger som Going to Hull och Sweet Old Country till mustiga folkrock-stänkare som Wilson Line. Förhoppningarna och drömmarna kring det nya livet finns i låtar som Look to the West, medan Please Mister Agent är en berättelse med glimten i ögat, baserad på ett autentiskt brev som Jenny Schaub skrivit om och tonsatt. Skivan och konserten Look to the West hanterar ett ämne som är lika aktuellt idag som när den svenska emigrationen gick av stapeln. Uppbrott och avfärd. Minnen och förhoppningar. De första stegen på en lång resa.

Bandet har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine och har genom åren samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.

West of Eden är

Lars Broman: Fiol

Martin Holmlund: Bas

Ola Karlevo: Trummor, Bodhrán

Jenny Schaub: Sång, Dragspel

Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr

Henning Sernhede: Gitarr, Mandolin

Biljetter: Säljs här på webben, på Koordinaten samt i Nyköping på Culturum, turistbyrån och Rosvalla från och med 13 december.

Konserten ingår i abonnemanget Musikpasset.

Priser: Vuxen 220 kr; ung t.o.m. 26 år: 140 kr, SN mera: 132 kr. Priserna är inklusive serviceavgift.

OBS! SN mera-biljetter släpps 9 mars. 

Koordinatens konsertprogram är möjligt tack vare stöd från Oxelösunds Hamn AB, Järnbruksklubben IF Metall, SSAB samt ICA Kvantum Oxelösund.

Boka
17apr 19:00 - 21:00 Allaktivitetshuset Koordinaten

Kontaktinformation

Koordinaten
Järntorget 7-9
613 81 Oxelösund
Telefon: 0155-38350

Arrangör: Kultur och fritid, Oxelösunds kommun

E-post: koordinaten@oxelosund.se

Hitta hit