Spöket i Köket & Åkervinda - The Light is Dim

The Jay Kay Reel

Spöket i köket

Allaktivitetshuset Koordinaten, Oxelösund

Spöket i Köket är tillbaka i Oxelösund! Bandet har under de senaste åren utmärkt sig som en ny folkmusikalisk urkraft på den skandinaviska musikscenen. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential! Hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar. Lika väl hångelballader som umpa-bumpa.

Mycket har sagts om Spöket; gangstafolk, lounge/rave, barnmusik för vuxna, ett kärleksbarn mellan besinningslöst rave och raj-raj på logen, mm. Bandet har gjort otaliga konserter omkring i Sverige och Danmark, på såväl de största folkmusikfestivaler som Tønder festival, Korröfestivalen och Godtfolk festival, som pubar, nattklubb, kafé och även kyrkor. Nominerade till årets nykomling på Folk- och Världsmusikgalan -17, och släppte debutalbumet ”Den nya spisen” samma år, med fina ord från tidningar som Lira, Ergo och ETC.

I april släpptes Spökets andra album, Château du garage, en liten kakafoni av hembränd folkmusik i storbandsformat. Det är lika vårdslöst skrikigt som bländande skickligt, lika våldsamt som medhårs. De tio musikerna spelar på tjugo instrument och sjunger på fyra språk, hälen solitt nedstampad i traditionell musik och tårna spretandes ut i manouche-jazz á la Zaz, fusion á la Snarky Puppy, heavy metal á la Hoven Droven och Hedningarna, och en stor dos avant-garde pop á Frank Zappa.

Musiken är ur nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och från egna låtar i traditionell stil. Allt arrat för Spökets sättning, vilket bäst beskrivs som ovanligt hipp bordunorkester med funkblåssektion. Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag!

 

Biljetter: Säljs här på webben, på Koordinaten samt i Nyköping på Culturum, turistbyrån och Rosvalla från och med 9 augusti.

Konserten ingår i abonnemanget Musikpasset.

Priser: Vuxen 190 kr; ung t.o.m. 26 år: 90 kr. Priserna är inklusive serviceavgift. OBS! SN Mera-biljetter till denna konsert släpps 5 september.

Koordinatens konsertprogram är möjligt tack vare stöd från Oxelösunds Hamn AB, Järnbruksklubben IF Metall, SSAB samt ICA Kvantum Oxelösund.

Boka

Kontaktinformation

Koordinaten
Järntorget 7-9
613 81 Oxelösund
Telefon: 0155-38350

Arrangör: Kultur och fritid, Oxelösunds kommun

E-post: koordinaten@oxelosund.se

Mer från Allaktivitetshuset Koordinaten

Utbud

Hitta hit