Christian Kjellvander

Allaktivitetshuset Koordinaten, Oxelösund

Christian Kjellvander har vunnit en stor, hängiven skara lyssnare genom sin unika röst och sina suggestiva,
vackra melodier, färgade av mötet mellan den sörmländska landsbygden och de ändlösa amerikanska vägarna.
Senaste skivan Wild Hxmans som kom i höstas höjdes till skyarna av en enig kritikerkår. Den 14 mars står Christian med band på Koordinatens scen.

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. Den 26 oktober släpptes hans nya album Wild Hxmans som fått översvallande positiva recensioner.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Wild Hxmans är inspelad i Christians hem och studio under en vecka i maj 2018 och släpps 26 oktober.

 

Biljetter: Säljs här på webben, på Koordinaten samt i Nyköping på Culturum, turistbyrån och Rosvalla från och med 1 december.

Konserten ingår i abonnemanget Musikpasset.

Priser: Vuxen 220 kr; ung t.o.m. 26 år: 140 kr. Priserna är inklusive serviceavgift. OBS! SN-plusbiljetter släpps 4 februari. 

 

Koordinatens konsertprogram är möjligt tack vare stöd från Oxelösunds Hamn AB, Järnbruksklubben IF Metall, SSAB samt ICA Kvantum Oxelösund.

Boka

Mer från Allaktivitetshuset Koordinaten

Utbud