Kolonien

Allaktivitetshuset Koordinaten, Oxelösund

Med den svenska folkmusiken som grund och med influenser från världens alla hörn bryter Kolonien ständigt ny mark. Resultatet är egensinnig, driven och kompromisslös folkpop med engagerade texter som både träffsäkert och poetiskt fångar tiden vi lever i. En kvartett som sprider välgörande energi och spelglädje. Från en Kolonien-konsert går man glad och upplyft!

Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans. Bröderna Arvid och Erik Rask, Anna Möller och Mischa Grind,  kusiner som startade redan i tonåren, då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Det var under en turné på Zanzibar bandet först fann den karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin.

Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2013. Trots att tonåren nu är ett minne blott har det gemensamma intresset för samhället och politiken behållt sin centrala plats i musiken- Kolonien är folkmusik relevant för sin samtid. 

Många turnéer, ytterligare ett framgångsrikt album samt flertalet spännande samarbeten med såväl svenska och internationella artister har etablerat bandet som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg. Kolonien är idag en självklar del av den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

”Den mest upplyftande protestmusik jag hört”
-Lira Musikmagasin, om ”Drömmarnas Land” (2015)

”Framtidens Stjärnor” 
– Lira Musikmagasin, 2015

”Dra på trissor vad kvällens konsert var bra!”
– Täppas Fågelberg (P1), efter en konsert med Kolonien

”Kolonien skapar en egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar. Kolonien slog igenom under året och vill mer med sin musik än att bara berätta en historia. Den här gruppen har en åsikt.”
– Juryn, Folk- och Världsmusikgalan

 

Biljetter: Säljs här på webben, på Koordinaten samt i Nyköping på Culturum, turistbyrån och Rosvalla från och med 10 augusti.

Konserten ingår i abonnemanget Musikpasset.

Priser: Vuxen 190 kr; ung t.o.m. 26 år: 90 kr. Priserna är inklusive serviceavgift.

 

Koordinatens konsertprogram är möjligt tack vare stöd från Oxelösunds Hamn AB, Järnbruksklubben IF Metall, SSAB samt ICA Kvantum Oxelösund.

Boka

Kontaktinformation

Oxelösunds turistinformation
Järntorget 7-9

Telefon: 0155-38350

Arrangör: Kultur och fritid, Oxelösund

E-post: koordinaten@oxelosund.se