Koordinatens konsertscen

Oxelösund

Följ med ut på spännande, musikaliska äventyr bortom allfarvägarna! Koordinatens konsertprogram bjuder på nationella och internationella toppmusiker i en intim och avslappnad miljö. Här råder spelglädje och lekfullhet, bredd och kvalitet!

Ryggraden i konsertrepertoaren är folk- och världsmusik i dess vidare bemärkelse, innefattande genrer som blues, jazz och visa. Man kan också beskriva Koordinatens konsertkoncept som en scen för handgjord musik med mycket hjärta, där kärlek till musiken och publiken går hand i hand.

Med abonnemanget Musikpasset får du tillträde till alla konserterna nedan för endast 495 kr. Köp Musikpasset här. Observera att antalet är begränsat och passen populära!

 

Hösten 2017 bjuder på följande musikupplevelser. Klicka på rubrikerna för att läsa mer om varje konsert:

 

MA Numminen

Måndag 18 september 19.00, Eventsalen

Inleder höstens konsertprogram gör ingen mindre än den oefterhärmlige M.A. Numminen. Med sin legendariska falsksång och sina avantgardistiska tolkningar av allt från pophits till jazz-
standards står han för det finskt kärva, hjärtinnerlighet, humor och vemod på en och samma gång.

Ordinarie pris: 190 kr, ung t.o.m. 26: 90 kr. Medlemmar i Finska föreningen och Kipinä: 150 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift.

 

Irmelin & Oxelösunds körer

Måndag 16 oktober 19.00, S:t Botvids kyrka

A capellagruppen Irmelin bär den nordiska folkmusiktraditionen på lätta axlar runt världen. Med egna finurliga arrangemang och förförande stämsång bjuder de publiken på en vokal drömfärd. Med flerstämmig kulning som specialitet har de nått stora framgångar, både här hemma och utomlands. På denna konsert blir de dessutom förstärkta av Oxelösunds körer!

Ordinarie pris: 190 kr, ung t.o.m. 26: 90 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift.

 

INSTÄLLT !  Anders Lundin "Expedition: Livet"

Tisdag 14 november 19.30, Koordinatens bibliotekshall

Istället kommer följande konsert (notera annat datum):

 

Violet Green (and all in between) - Tell it like it is

Torsdag 16 november 19.30, Koordinaten

Tell it like it is är en hyllningsföreställning till de kvinnliga pionjärerna inom blues, rhythm & blues, soul och rock’n roll från 1900-talets början och framåt. Ett stycke viktig men som oftast bortglömd historia om starka kvinnor som sprängde gränser, rev murar och öppnade dörrar, serverad tillsammans med deras fantastiska musik. VIOLET GREEN and all between består av 6 rutinerade musiker som har sina musikaliska rötter i punk, rock och blues.

Ordinarie pris: 190 kr, ung t.o.m. 26: 90 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift.

 

Ljus och värme: Stadling/Hellstrand/Schultz

Torsdag 7 december 19.00, S:t Botvids kyrka

Anna Stadling gör gemensam sak med vännerna Staffan Hellstrand och Idde Schultz och bjuder in till en jordnära julkonsert i S:t Botvids kyrka. Två julkonserter blir en när Annas "American Tunes for Christmas" smälter samman med Idde och Staffans "Vinterbloss - ljus, värme och odödliga svenska klassiker.
Varmt välkomna till en jul en bra bit från tingeltangel och glitter, till en konsert med vackra melodier och texter. Fulla av värme, närhet och mycket stämsång!

Ordinarie pris: 190 kr, ung t.o.m. 26: 140 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift.

 

 

 

Stort tack till våra sponsorer!

Koordinatens konsertprogram är möjligt tack vare stöd från Oxelösunds Hamn AB, Järnbruksklubben IF Metall, SSAB samt ICA Kvantum Oxelösund.

 

 

 

Boka

Kontaktinformation

Oxelösunds turistinformation
Järntorget 7-9

Telefon: 0155-38350

E-post: koordinaten@oxelosund.se
Hemsida: http://www.visitoxelosund.se