Koordinatens konsertscen

Oxelösund

Följ med ut på spännande, musikaliska äventyr bortom allfarvägarna! Koordinatens konsertprogram bjuder på nationella och internationella toppmusiker i en intim och avslappnad miljö. Här råder spelglädje och lekfullhet, bredd och kvalitet!

Ryggraden i konsertrepertoaren är folk- och världsmusik i dess vidare bemärkelse, innefattande genrer som blues, jazz och visa. Man kan också beskriva Koordinatens konsertkoncept som en scen för handgjord musik med mycket hjärta, där kärlek till musiken och publiken går hand i hand.

Med abonnemanget Musikpasset får du tillträde till fyra av vårens konserter för endast 485 kr. Se nedan vilka konserter som ingår. Observera att antalet är begränsat och passen populära! Musikpasset och vårens biljetter släpps 1 december och kan bland annat köpas  genom att klicka här!

 

Våren 2019 bjuder på följande musikupplevelser. Klicka på rubrikerna för att läsa mer om varje konsert. Notera att det kan tillkomma konserter här men som inte ingår i Musikpasset. Längst ner på sidan finner du även information om övriga evenemang som sker på Koordinaten.

 

Ale Möller Trio
Tisdag 19 februari kl 19.00
Eventsalen, Koordinaten

Sveriges bästa och mesta multimusikant, grammisnominerade Ale Möller, möter Mats Öberg, pianisten och keyboardspelaren, som kan och spelar vad som faller honom in. Trion fullbordas med Olle Linder ännu en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie.

Ordinarie pris: 220 kr, ung t.o.m. 26 år: 140 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift. Konserten ingår i musikpasset.

 


Christian Kjellvander
Torsdag 14 mars kl 19.00
Eventsalen, Koordinaten

Christian Kjellvander har vunnit en stor, hängiven skara lyssnare genom sin unika röst och sina suggestiva, vackra melodier, färgade av mötet mellan den sörmländska landsbygden och de ändlösa amerikanska vägarna. Senaste skivan Wild Hxmans som kom i höstas höjdes till skyarna av en enig kritikerkår. Den 14 mars står Christian med band på Koordinatens scen.

Ordinarie pris: 220 kr, ung t.o.m. 26 år: 140 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift. Konserten ingår i musikpasset.

 

 

Tradjazzkväll med Arne Ericson Hot Six

Torsdag 28 mars kl 19.00
Eventsalen, Koordinaten

Temat för konserten är melodier som gjordes populära på 50- och 60-talet av stjärnor som George Lewis, Ken Colyer, Chris Barber, Papa Bues Viking Jazz Band, Acker Bilk och Louis Armstrongs All Star Band. Mellan låtarna berättas om tiden då den gamla jazzen på nytt kom upp på de stora scenerna.n.

Pris: 150 kr inkl. serviceavgift. 

 

 

Swing Magnifique
Onsdag 10 april kl 19.00
Eventsalen, Koordinaten

Swing Magnifique levererar högklassig Jazz Manouche, eller Gypsy Swing – den europeiska jazzstil som för alltid kommer att vara förknippad med gitarrlegenden Django Reinhardt och violinisten Stéphane Grappelli och deras grupp Hot Club de France. Swing Magnifiques repertoar är delvis hämtad från Djangos klassiska inspelningar men med en underbar sångerska i bandet skapar man sin egen unika stil genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner, allt framfört i Djangos omisskännliga stil.

Ordinarie pris: 190 kr, ung t.o.m. 26 år: 90 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift. Konserten ingår i musikpasset.

 


Baskery
Torsdag 2 maj 19.00
Eventsalen, Koordinaten

Oavsett var de befinner sig i världen får de svenska systrarna höra av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med de subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen. Förvänta er ”banjopunk”, ”newfolk”, ”nordicana” - en energisk liveshow och hårresande vassa syskonstämmor.

Ordinarie pris: 190 kr, ung t.o.m. 26 år: 90 kr. Alla priser är inkl. serviceavgift. Konserten ingår i musikpasset.

 

 

 

 

 

Boka

Kontaktinformation

Oxelösunds turistinformation
Järntorget 7-9

Kontaktperson: Marie Anstadius, Kulturkoordinator
Telefon: 0155-38350

E-post: koordinaten@oxelosund.se
Hemsida: www.visitoxelosund.se

Hitta hit