Oxelösunds Gästhamn

Oxelösund

I Badhusviken, på gångavstånd från Oxelösunds centrum, finns Oxelösunds gästhamn. Hamnen rymmer 100 gästande båtar.

Kom och upplev Oxelösunds Gästhamn med dess fina omgivning.

Här har du nära till både den yttre skärgården med sin vackra natur och Oxelösunds olika attraktioner och aktiviteter. Oxelösund är kontrasternas stad, man kan uppleva vacker skärgård och natur men också en intressant industri. I Oxelösunds Gästhamn hittar du under sommarsäsongen, mitten av juni till mitten av augusti,  allt du behöver och för dig som tycker om en aktiv semester. Det finns mycket att välja på i omgivningarna. Spela fotboll, basket eller boule i gästhamnen. Bada och sola vid något av de många vackra havsbaden och kanske äta en god skärgårdsvåffla. Paddla kajak i skärgården, vandra i fågelrika våtmarker eller utforska svunna tiders skärgårdsliv på någon av de äldsta bebodda öarna på ostkusten. Det finns många olika intressanta museer i Oxelösund, som handlar om skärgårdslivet, sjöfartslivet och militär historia. Vill hela familjen ha en rolig och spännande tid tillsammans så kan ni besöka äventyrshuset Boda Borg. För att ta sig runt i Oxelösund finns det möjlighet att ta en turisttaxi.

Gästhamnen
Trådlöst internet. Lek/bollplan. Boule. Under sommarsäsongen, mitten av juni till mitten av augusti finns Turisttaxi och Tufftuff-tåg till centrum där stor livsmedelsbutik finns. Segelmakeri 1 km. Natursköna omgivningar med vacker badplats (800m). Sjöfartsmuseum (200m). Bra kommunikationer via Nyköping, tåg, flyg, buss. 

Hamndjup 1,2-6m
Sjökort 6211 SW
58°39,8 N 17°06,1 E

Gästplatser: 100
Förtöjning: boj/flytbrygga/kaj
Avgift: 250 kronor/dygn vid högsäsong. 1 juni till 15 augusti.
Avgift: 100 kr/dygn vid lågsäsong. Före 1 juni och efter 15 augusti.

Service
I hamnen finns miljöstation för sopsortering samt serviceanläggning med toaletter, dusch och tvättstuga. Sjöstation med bensin och diesel. Det erbjuds 2-taktsolja, bensin 95 oktan samt diesel utan RME.

Boka

Kontaktinformation

Oxelösunds kommun - alla förvaltningar
Strandvägen 1
Oxelösund
Kontaktperson: Kundcenter, Kustbostäder i Oxelösund AB
Telefon: 0155-38850

E-post: gasthamn@oxelosund.se

Öppettider

Sjömackens öppettider

Fram till och med 31 oktober kan du tanka följande tider
Torsdagar från 19.00 till söndagar 21.00

Är det ingen på plats, ring på telefon 070-666 03 03 så kommer personal inom cirka 15 minuter och hjälper dig.

Hitta hit