Oxelösunds skärgård

Oxelösund

I Oxelösunds skärgård finns många öar med härliga klipp- och strandbad.Tuffar du runt i egen båt hittar du snabbt ett eget ställe där du kan spendera dagen. Har du inte tillgång till egen båt går det sommartid dagliga badbåtturer med turbåten M/S Fiskeskär till öarna Beten och Äspskär från Oxelösunds gästhamn.   

Beten
På Beten finns en fantastisk sandstrand som är barnvänlig. På ön hittar du också en utmärkt skärgårdsstig, grillplats, torrdass och vindskydd för de som vill övernatta. Packa picknickkorgen full med godsaker och njut av sol och bad på Beten, här har du till och med utsikt mot horisonten.

Äspskär
På Äspskär finns det utmärkta badklippor, grillplats och härlig natur med stora fina ekbackar. Vid grillplatsen finns även toalett, vindskydd och bänkar med bord. 

Fiske
Det finns fina möjligheter till fiske i Oxelösund. De fyra årstiderna ger fiskeåret ett varierande innehåll. Gäddfiske i innerskärgården. Flundra fiskas hela sommaren medan du fångar storaborren på sensommaren. Sik fiskas med nät på hösten och metas med mask på våren. Strömming går till både vår och höst. Öringsfiske under höst, vinter och vår.

Oxelösunds fiskehamn är en bra utgångspunkt för fisketuren. I hamnen finns parkering för bil och husbil/husvagn, sjösättningsramp och båtplatser.

Paddla
Ett perfekt sätt att uppleva Oxelösunds skärgård på är genom att paddla kajak. Kajak och Fritid erbjuder en härlig naturupplevelse i den rofyllda skärgård där du ofta kan få en ö helt för dig själv.

Du kan välja om du vill paddla i skyddade vatten inomskärs eller om du vill ut och nosa på horisonten efter bara 30 minuters paddling.

Hävringe

Hävringe är en ö och tidigare fyr- och lotsplats i Oxelösunds yttre skärgård vid inloppet till hamnarna i Nyköping, Norrköping och Oxelösund.

Öns främsta kännetecken är den 22 meter höga sexkantiga båken som byggdes 1750-1752 och som sedan 1751 varit ett angöringsmärke.

Klicka på länken om ni villl ha mer praktisk information om hur ni går till väga om ni vill besöka Hävringe, hävringeinformation

Kontaktinformation

Oxelösunds turistinformation

613 30 OXELÖSUND
Telefon: 0155-38350

E-post: turism@oxelosund.se
Hemsida: www.visitoxelosund.se

Öppettider

Dagliga båtturer till öarna Beten och Äspskär med turbåten M/S under perioden 1 juli till 15 augusti.

Turerna går 10.00 och 15.30 från gästhamnen i Badhusviken.

Prisinformation

Turbåten Fiskeskär 1/7-15/8 kl 10.00 & 15.30

Vuxen 100 kr

Barn under 16 år 50 kr

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Med bil väg 53 mot Oxelösund. Sväng höger in mot Femörevägen i riktning mot Femöre. Sväng vänster in mot Källstigen. Sväng höger mot Strandvägen. Parkering finns på vänster sida. Turbåtarna går från gästhamnen vid turbåtsbryggan.

Faciliteter

  • Friluftsbad/Utomhusbassäng
  • Skogsmark
  • Husdjur välkomna
  • WC/Toalett
  • Badstrand

Hitta hit