Loggan för Oxelösunds kommun

Järnvägsmuseum och veteranjärnväg

Järnvägen har spelat en stor och betydande roll i Oxelösunds historia. Lär dig mer om Oxelösunds och järnvägens utveckling i Järnvägsmuseet. Ta en tur med ett av veterantågen som renoverats tidsenligt.

Den ideella föreningen Sörmlands Veteranjärnväg arrangerar resor med upprustade järnvägsfordon. Vissa av resorna är för själva upplevelsen av resan, men de arrangerar också resor till olika aktiviteter och ibland med övernattning på annan ort. Här i Oxelösund kan du besöka Oxelösunds Järnvägsmuseum med veterantågstrafik, lokstall, utställningshallar, utomhusutställningar, järnvägskafé och en stor fordonshall. Du kan även prata med någon ur föreningen som deltar i restaureringsarbetet.

I Järnvägsmuseet kan både vuxna och barn lära sig mer om Oxelösunds järnvägshistoria och vad järnvägen betytt för stadens utveckling. När museet inte har öppet kan du ladda ner appen Storyspot och få en digital guidning av området utomhus, du kan även besöka museet virtuellt. Det finns också flera informationsskyltar på området om du vill se dig om på egen hand.

Besök FSVJ´s webbplats för museets öppettider, fsvj.se Länk till annan webbplats.

Ånglok på räls

Kontaktinformation

Föreningen Sörmlands Veteranjärnväg

Besöksadress Lokstallsvägen 1, 613 35 Oxelösund Länk till annan webbplats.

Webbplats fsvj.se Länk till annan webbplats.

E-post fsvj@fsvj.se

Telefon 072-226 60 01