Oxelösunds logga
Visit Oxelösund

Båttur

Under sommaren kan du åka med en turbåt ut i Oxelösunds skärgård. Båten stannar till vid två utvalda öar som passar för vandring, sol och bad. Du kan även chartra båten för en sluten grupp.

Upplev Oxelösunds skärgård från en puttrande fiskebåt. Turen startar i Badhusviken i Oxelösunds gästhamn. Fiskebåten tar dig ut till öarna Beten och Äspskär där du kan välja att kliva i land för dagen. Väljer du att sitta kvar i båten tar rundturen ungefär en timme innan båten återvänder till samma kaj.

Båten heter M/S Fiskeskär och tar 12 personer som mest. Skulle det vara fler än 12 som väntar på kajen kan två turer behövas, eller så ringer kapten efter förstärkning. Men var gärna där i god tid för att vara säker på att få plats.

Om du väljer att kliva av på någon av öarna så finns det grillplatser, dass och vindskydd. Det finns även skärgårdsstigar för dig som vill göra mer än att bara sola och bada. På Beten finns en sandstrand och en liten brygga. Äspskär har istället klippor att sola på.

Båten går även att chartra för skärgårdsturer med familjen, kollegorna eller kompisgänget. Femöre gästhamn & skärgårdsservice hjälper till att sätta ihop ett paket som passar dina önskemål.

Avgång och pris

Den första turen för dagen är kl. 10 och den andra turen kl. 15.30 med avgång från Badhusviken/Oxelösunds gästhamn. Kajplatsen hittar du i närheten av restaurang Läget.

Båten rymmer 12 personer som mest och du kan inte boka plats på förhand.

Priset är 100 kr för vuxen och 50 kr för barn upp till 15 år, priset gäller tur och retur.

Aktern på en båt med svenska flaggan i Oxelösunds skärgård

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer