Loggan för Oxelösunds kommun

Badplatser

Med 85 % av kommungränsen mot vatten finns det såklart väldigt många badplatser. Här i Oxelösund kan du välja bland klippor, badstränder och öar i skärgården. Vad föredrar du?

Bada året runt i Oxelösund

Du som gillar kalla temperaturer kan vinterbada i Oxelösund, eller egentligen året om! På flera platser sitter badstegarna i vattnet oavsett årstid, och med sensorer på vissa badplatser hjälper det dig att hitta din perfekta temperatur. Läs mer om vilka platser vi rekommenderar för vinterbad.

Stenvik

Stenviksbadet är det bad som ligger närmast centrum, det är också inom gångavstånd från gästhamnen. För dig som kommer med bil finns det en parkering precis intill. Det är ett litet bad med sandstrand, gräsytor, bryggor och lite klippor. Eftersom det är en lite mindre badplats så blir uppsikten bättre, därför är det populärt bland barnfamiljer med små barn. På Stenvik finns också en lekplats och toalett. Ska du spendera en längre tid vid badet är det bra att ta med fikakorg för det finns ingen försäljning på plats.

Intill ligger Stenvikshamnen med sittplatser som solsoffor, gungsoffa och bänkar med bord. Det finns också grillplats och ställplatser för husbilar.

Badtemperatur 15.3 °C
Uppdaterad 2024-06-15 19:23
Bryggor och klippor.

Stenviksbadet

Jogersö

Jogersö havsbad är Sörmlands största och har oftast många besökare på soliga dagar. Välj mellan att lägga ut filten på sandstranden, den stora gräsytan eller på klipporna intill. I vattnet finns bryggor, hopptorn och tillgänglighetsanpassad ramp. Badet är långgrunt och är uppskattat av både barnfamiljer och andra besökare. Hundar är välkomna att bada vid det anvisade hundbadet en bit bort.

På Jogersö finns toaletter och en kiosk som nås med ramp. Det finns också grillplatser, lekplats, minigolfbana och restaurang Nya Källan. Det finns också motionsspår i skogen, uthyrning av kajak och möjlighet till andra fysiska aktiviteter genom Kajak och Fritid som håller till vid strandkanten. Du kan också klättra i Upzone höghöjdsbana som har sin bas i skogsbrynet.

Badtemperatur 15.6 °C
Uppdaterad 2024-06-15 19:13

Hundbad på Jogersö

Följ motionsspåret till höger om stranden en bit in i skogen, där finns ett anvisat hundbad där din hund kan bada okopplad. Vägen dit är skyltad.

Gräsmatta och sandstrand med människor.

Jogersö havsbad

Femöre

Femöre har många platser att bada från med både stränder och klippor. De mest välbesökta är klipporna vid Västra Femöre. Från parkeringen är det en liten skogspromenad fram till klipporna och havet. Där finns också en badstege. Strax innan du kommer fram till vattnet finns en grillplats med stockar att sitta på, och även ett dass med ramp.

Mellan Västra och Södra ligger vad som lokalt benämns som “gamla SSU-stugan”. Den är idag riven men på den gamla husgrunden finns ett trädäck med bänkar och en grillplats bredvid som är en populär plats året om. Vid Södra Femöres parkering är det en kort promenad genom ett skogsparti innan du kommer fram till en liten badplats med klippor och badstege.

Fortsätter du ut mot Femöre huvud passerar du ett hundbad på vänster sida vid Sura viken och hela södra delen av Femöre huvud har klippor och steniga stränder att välja bland. Dass på Femörehuvud hittar du i närheten av museet Femörefortets anläggning.

Badtemperatur 13.4 °C
Uppdaterad 2024-06-15 20:06

Hundbad på Femöre

Följ vägen från parkeringen på södra Femöre ut mot Femörehuvud, på vänster sida finns ett anvisat hundbad där din hund kan bada okopplad.

En person står i en handduk på en klippa.

Västra Femöre

Vivesta

Vivesta ligger i den norra delen av Oxelösund till skillnad från de flesta andra badplatser som är mer i den södra delen av kommunen. Vivesta havsbad har en sandstrand och en gräsyta att lägga filten på. Det finns också en lekplats och några enklare dass. Kommer du med bil finns det en liten parkering.

Badtemperatur 12.9 °C
Uppdaterad 2024-06-15 20:18
Lekplats och gräsmatta vid havet.

Vivesta havsbad

Beten och Äspskär

Två öar i Oxelösunds skärgård som du kan nå med båt. Båda öarna har härliga klippor för sol och bad, och Beten har dessutom en sandstrand. Vandra på stigar och leder, pausa vid grillplatserna eller övernatta i vindskydden. Båda öarna har dass. Ingen av öarna har försäljning eller servering så vid ett besök där är det extra viktigt att komma ihåg fikakorgen.

Människor på sandstrand och blått hav med utsikt över horisont.

Beten

Medley - Badhus och sportcenter

I Medleys inomhusbassänger är det 28 grader i vattnet året om, där finns även trampoliner och en bassäng med leksaker för barn. Öppet hela året.

Läs mer om Medley Ramdalen Sportcenter.

Inomhusbassänger och hopptorn.