Loggan för Oxelösunds kommun

Höghöjdsbana kommer till Oxelösund

Företaget Upzone med ett koncept för höghöjdsbanor etablerar sig i Oxelösund. Etableringen innebär flera nya arbetstillfällen inom besöksnäringen och ett rejält ökat antal besökare till Jogersö och Oxelösund.

En höghöjdsbana är en slags hinderbana uppe i träden som består av plattformar och hinder där man klättrar, balanserar eller svingar sig över till nästa träd och plattform. Höghöjdsbanan kommer att placeras i skogen på Jogersö, nordväst om Nya Källan. Det kommer också finnas två ”Zip-lines”, (linbanor) över gräsmattan. Upzone har idag höghöjdsbanor i Borås, Kalmar, Åhus, Luleå, Ängelholm samt Skövde.

Det är verkligen glädjande för både besökare till och boende i Oxelösund att Upzone kommer till stan. Att företaget väljer att satsa här visar att Oxelösund är ett attraktivt besöks- och utflyktsmål. Besöksnäringen är en framtidsbransch som får extra energi med den ”hemestertrend” som inleddes 2020 och som vi hoppas får en fortsättning även 2021, säger Johan Persson, kommunchef.

Jogersö i Oxelösund är ett fantastiskt område där vi kan låta besökarna uppleva naturen på ett annorlunda sätt mot vad de får göra idag. Med starka besöksströmmar under sommaren och närheten till Stockholm har Oxelösund ett perfekt läge och vi tror också att höghöjdsbanan tillför något nytt och att vi i samarbete med övriga aktiviteter och upplevelser kommer att stärka Oxelösund ytterligare som besöksmål, säger Tamara Christman Olofsson, vd och grundare Upzone.

Den 16 februari godkände kommunstyrelsen i Oxelösund ett avtal på tio år med företaget. Byggstart kommer att ske under mars månad och öppningen planeras till påsken 2021 eller strax därefter.

Inom loppet av en vecka välkomnar vi två nya företagsetableringar till Oxelösund. Den här etableringen på Jogersö hoppas jag ska bidra till ännu fler besökare. Vi får också chansen att visa upp vårt vackra Oxelösund genom en något annorlunda naturupplevelse, säger Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Mer information om höghöjdbanan på Jogersö hittar du på sidan Upzone här på visitoxelosund.se.