Visit Oxelösund
Fotograf Diego Suarez med en kamera i handen och inklippta foton han tagit på naturen.
1 jun - 30 aug

Fotoutställning - Diego Suarez från Oxelösund

Utställningen innehåller motiv som fåglar, djur, norrsken och vackra vyer från Oxelösund

Så här berättar Diego själv om sitt fotograferande:

"Diego Suarez heter jag och är en hobbyfotograf som brinner för djur och natur! Fotandet har alltid varit ett intresse i mitt liv som på senare år har blivit det bästa jag vet. Jag har experimenterat med flera olika genrer av foto och det hela började med att jag fastnade för att fota i mörkret. Jag fotade stadsbilder under natten till en början och sakta men säkert kom intresset för att fota natthimlen, stjärnorna och vintergatan.

Sedan kom det en dag då jag skulle ut och fota stjärnorna och det var fullkomligt fullt av färger på himlen och jag kunde inte tro mina ögon! Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att vi kunde se norrsken från Oxelösund. Efter mitt första möte med norrskenet växte en ny besatthet att fota just det i Oxelösund! Jag gick med i grupper och olika forum för att lära mig mer om norrskenet, när det uppstår samt att man kunde via de grupperna få notiser om när det var action ute. Efter ett tag med norrsken och nattfoto märkte jag att himlen inte blir så mörk under senvåren och sommaren då var jag tvungen att lägga astro- och norrskensfotande på is.

Detta ledde mig till att börja fota landskap för att fortsätta utveckla mitt fotande samt för att kunna experimentera mer samt lära mig mer om fotokomposition. Jag spenderade säkert två till tre år på att rotera mellan landskap, astro och norrsken för att alltid ha något att fota, året runt.

En vacker vårdag fick jag ett meddelande av en kompis som visste att jag alltid hade drömt om att se en uggla. Han berättade att det nu fanns en liten kattugglebebis i min närhet och att jag borde åka dit för att fota den. Jag packade ner kameran, tog på mig ryggsäcken och cyklade sedan i full fart till ugglan. När jag kom fram och hälsade på mina vänner så stod jag helt plötsligt där med ugglan rakt framför mig. Jag kunde inte tro mina ögon! Efter det första mötet med en vild uggla så var jag fast. Jag har nu fotat åtta av Sveriges nio vanligaste ugglor och känner samma lycka varje gång jag får ett nytt möte med dessa fantastiska fåglar.

Nu har det gått tre år sedan jag såg ugglan och detta intresse har tagit mig till platser jag inte trodde att jag skulle besöka och har verkligen öppnat mina ögon för Sveriges natur och underbara djurliv.

Denna utställning är en sorts hyllning till de olika delarna av min fotohistoria som har tagit mig där jag är idag."

Vi inviger årets sommarutställning den 1/6 ca 17.30 (efter Försommarkonserten som börjar 16.00). Då samtalar Magdalena Fors med Diego. Bubbel och tilltugg. Utställningen kommer att sitta uppe till 30/8 och kyrkan är öppen dagligen 09.00-16.00.

Evenemangsinformation

Starttid: 2024-06-01 17:30

Sluttid: 2024-08-30 16:00

Evenemangets adress: S:t Botvids kyrka

Arrangör: Oxelösunds församling

Webbplats: svenskakyrkan.se/oxelosund Länk till annan webbplats.

E-post: oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefonnummer: 0155-29 34 00

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer