Visit Oxelösund
Svenska flaggan
6 jun

Invigning av minnesplats och nationaldagsfirande

Varmt välkommen till invigning av minnesplatsen för utlandsveteraner och nationaldagsfirande vid Läget i Oxelösund. Landshövding Beatrice Ask kommer att hålla ett invigningstal. Vi firar in nationaldagen med musikunderhållning, tal och aktiviteter för hela familjen.

I år firar vi nationaldagen vid Läget i Oxelösunds gästhamn. Vi kommer att inviga en minnesplats för civila och militära utlandsveteraner i fredsbevarande tjänst, ett minnesmärke som Oxelösunds kommun har upprättat efter ett medborgarförslag från en medlem i Sveriges Veteranförbund och Fredsbaskrarna Södermanland.

Invigningen och nationaldagsfirandet börjar 11.00 och slutar 13.00. Förutom tal, kransnedläggning och musikunderhållning kommer olika föreningar och aktörer att visa upp sina verksamheter vid ett utställarområde vid Läget.

Konferencierer för dagen är Linda Pröjtz Ålund och Anna Edman och underhållningen står Oxelökören, Kulturskolan och Sisters of soul för.

Innehåll för nationaldagsfirande i Oxelösund

  • Program på scen kl. 11-13
  • Restaurangbåten, foodtrucks och glasscaféet håller öppet med mat- och fikaförsäljning.
  • Kustbevakningen håller öppet skepp och finns på plats för att svara på frågor om sitt uppdrag i skärgården. Besökare är välkomna ombord!
  • Kriminalvården har ett informationstält
  • Sörmlandskustens räddningstjänst finns på plats och visar upp sin brandbåt. Besökare är välkomna ombord!
  • Föreningen Femörefortet deltar med sin militärbil och finns på plats för att svara på frågor
  • Sveriges veteranförbund finns på plats för att svara på frågor

Parkeringsmöjligheter

Strandvägen från korsningen Strandvägen/Thams väg till korsningen Strandvägen/Badhusbacken kommer att vara avstängd för biltrafik 10.00-14.30 den 6 juni.

Parkeringarna vid lekplatsen och vid gamla Båt & motor kommer vara öppna för allmänheten.
Evenemangsområdet kommer att stängas av för biltrafik den 6 juni mellan 8.00-c:a 16.00.

Transport

Lionståget åker från Järntorget 10.20 och 10.40 och tillbaka in till stan efter avslutat program. Lionståget är gratis att åka med till och från Läget.

Evenemangsinformation

Tid: 6 juni, program på scen kl. 11-13, utställningsytan är öppen fram till 14.

Plats: Läget, Strandvägen 1-3

Arrangeras av Oxelösunds kommun i samarbete med Oxelökören, Lions Club Oxelösund, Oxelösunds Hembygdsförening, Oxelösunds Judoklubb och Eritreanska föreningen för demokrati och integration i Nyköping och Oxelösund.

E-post: turism@oxelosund.se

Telefon: 0155-383 50

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer