Konstverk av Kenneth Petterson.
10 feb - 5 mar

Kenneth Petersson ställer ut i Galleri K

Eskilstunakonstnären Kenneth Petersson ställer ut sina verk i utställningen ”Feberdrömmar och andra livsnödigheter”

Kenneth om sin utställning:

”Den här utställningen är egentligen en utveckling av ett arbete jag påbörjade under min tid på Eskilstuna folkhögskola och är i sin tur en utveckling av mitt konstnärskap som graffitimålare. Ett arbete jag hela tiden återkommer till och där jag försöker skapa en känsla av enkelhet, stil, rytm och lekfullhet, samma känsla jag vill förmedla med graffitin. Jag ägnar en stor del av mitt skapande åt att försöka överföra min bildkonst på keramiken och få den att samarbeta med formen.

Vad får en att se olika saker i en abstrakt/ oföreställande bild? Varför kan färg på en yta väcka så mycket känslor? Vad avgör om det är konst?

Dessa är några av frågorna som inspirerar och fascinerar mig.

Feberdrömmar är just feberdrömmar.
Dessa målningar/ teckningar skapades under en viss tids sjukdom då jag inte orkade så mycket mer än att teckna. Om febern påverkat mig eller inte låter jag vara osagt. Det blev ett tiotal bilder under denna period.

Livsnödigheter tänker jag får tolkas hur en vill, det kan vara vatten eller mat och för mig även konst och skapande. Jag skulle personligen inte fungera om jag inte fick utlopp för min kreativitet. Jag vill ändå att betraktaren ska få skapa sin egen uppfattning av vad den ser. ”

Vernissage lördag 10 februari kl. 11 – 14 i konstnärens närvaro.

Följ gärna Kenneth på Instagram Länk till annan webbplats.

Evenemangsinformation

Tid: 10 februari - 5 mars. Vernissage lördag 10 februari kl. 11 - 14 i konstnärens närvaro.

Plats: Galleri K, Koordinaten

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer