Emmi Christensson. 
3 okt

Konsert med Emmi Christensson ”Från Vessigebro till West End”

Med en kristallklar röst som inte lämnar någon oberörd har den internationella musikalstjärnan Emmi Christensson gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler; som Maria i ”West side story”, Liesl i ”Sound of Music”, flera uppsättningar som Cosette i ”Les Misérables” och Christine i “The Phantom of the Opera”. I höst kommer Emmi med sin pianist Jonathan Bengtsson hit till Oxelösund och S:t Botvids kyrka!

I rollen som Christine i ”The Phantom of the Opera” har Emmi gjort ca 500 föreställningar på West End i London och på Cirkus i Stockholm. Emmi har en ovanlig bredd i sin röst och med ett stort omfång rör hon sig lätt mellan olika genrer - från visa till opera. Det finns en innerlighet och värme när Emmi står på scen och fångar sin publik.

Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo”, ”Moraeus med mera”, ”Lotta på Liseberg” och ”Victoriadagen”. År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten ”Icarus” skriven av bland andra Thomas G:son. I den nya versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast” (2017) gör rösten till huvudrollen Belle. Emmi har spelat in en barnskiva tillsammans med bandet Räfven. Hon är också en del av trion ACE (Anders Berglund, Christian Svarfvar, Emmi Christensson) som turnerat över hela Sverige.

I musikalkonserten ”Min resa: från Vessigebro till West End” bjuder Emmi tillsammans med pianisten Jonathan Bengtsson på ett blandat program och personliga anekdoter från mitt liv och karriär. Vi får följa Emmi genom musiken, kärleken, sorgen och livet. Allt började i lilla byn Vessigebro i Halland där Emmi växte upp. Hon spolade fram och tillbaka på VHS-spelaren för att se barnen von Trapp sjunga de berömda sångerna från Sound of Music. En dröm föds… och tar henne hela vägen till West End. Och tillbaka.

Kuriosa kring The Phantom of the Opera:

Det var under Malmö Operans uppsättning av ”Les Misérables” med Emmi i rollen som Cosette som Peter Jöback fick upp ögonen för hennes talang och potential för den internationella scenen. Peter presenterade Emmi för stjärnmusikalproducenten Sir Cameron Mackintosh. September 2014 debuterade hon på West End i London, på Her Majesty’s Theatre, i drömrollen som Christine i ”The Phantom of the Opera”. Ytterligare en dröm gick i uppfyllelse då hon fick möjligheten att återigen spela Christine på hemmaplan i den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” 2016/2017 mot Peter Jöback på Cirkus i Stockholm där Emmi hyllades för sin rollprestation. ​​​​

Följ gärna Emmi Christensson på Instagram Länk till annan webbplats. och Facebook Länk till annan webbplats.

Du kan titta och lyssna på Emmi Christensson på Youtube Länk till annan webbplats. och Spotify

Evenemangsinformation

Starttid: 3 oktober kl. 19

Pris: 325 kr. Biljettsläpp 11/1 kl.10

Plats: S:t Botvids kyrka. Kyrkogatan 12, 61330 Oxelösund

Telefon: 0155-383 50

E-post: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer