Visit Oxelösund
Love Antell.
7 mar

Utställning och konsert, ”Dom nya tornen” med Love Antell

Love Antell är en sverigefinsk musikartist och bildkonstnär som ständigt hittar nya sätt att bjuda in oss till sitt konstnärliga universum.

Som frontman för Grammisnominerade popbandet Florence Valentin och senare som soloartist har han blivit hyllad som en av sin generations främsta politiska artister. Genom kritikerrosade album som ”Barn av Amerika” och ”Gatorna tillhör oss” har han inte bara gjort skarpa skildringar av Stockholm, utan även placerat berättelserna långt utanför huvudstadens gränser.

I den senaste utställningen ”Damokles svärd” på Avesta Art och i kommande ”Past, Present, Future” på Fredriksdals museum utforskar han AR-teknologi i form av digitala audiovisuella verk.

Genom projektet Bottenviken tolkar han låtar av finska musikartister, där hans översättningar av Samuli Putro och Ismo Alanko blir en självklar del av hans egna katalog. Även projektet West Middle East, som han format tillsammans med ICORN-konstnärerna Arya Aramnejad och Ola Husamo, handlar om att upplösa språkgränser. Som producent, kompositör och arrangör för stråkkvartett, skapar han tillsammans med gruppen musik med texter på farsi, arabiska och svenska.

7 mars 2024 har Love Antell vernissage för sin utställning och ger konserten ”Dom nya tornen”. Utställningen består av originalverk, animerade ljusprojektioner och immersiva medier, och är en unik möjlighet att uppleva hans mångfacetterade konstnärskap på nära håll.

Följ gärna Love Antell på Instagram. Länk till annan webbplats.

Du kan titta och lyssna på Love Antell på Youtube Länk till annan webbplats. och Spotify.

Yhdistetty näyttely ja konsertti, "Dom nya tornen" (”Uudet tornit”) Love Antell kanssa

Love Antell on ruotsinsuomalainen musiikkitaiteilija ja kuvataiteilija, joka löytää jatkuvasti uusia tapoja kutsua meidät taiteelliseen universumiinsa.

Grammy-ehdokas popbändi Florence Valentin keulahahmona ja myöhemmin sooloartistina häntä on ylistetty yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä poliittisista taiteilijoista. Kriitikoiden ylistämien albumien kautta, kuten "Barn av Amerika" ja "Gatorna tillhör oss", hän ei ole vain tehnyt teräviä kuvauksia Tukholmasta, vaan on myös sijoittanut tarinat kauas pääkaupungin rajojen ulkopuolelle.

Avesta Art uusimmassa näyttelyssä "Damokles svärd" ja tulevassa näyttelyssä "Past, Present, Future" Fredriksdalin museossa hän tutkii AR-tekniikkaa digitaalisten audiovisuaalisten teosten muodossa.

Pohjanlahti-projektin kautta hän tulkitsee suomalaisten musiikkitaiteilijoiden kappaleita, joissa hänen käännöksensä Samuli Putro ja Ismo Alanko tulevat ilmiselväksi osaksi hänen omaa diskografiaansa. Myös West Middle East -projekti, jonka hän on muodostanut yhdessä ICORN-taiteilijoiden Arya Aramnejad ja Ola Husamo kanssa, on kyse kielirajojen murtamisesta. Tuottajana, säveltäjänä ja sovittajana jousikvartetille hän luo yhdessä tämän ryhmän kanssa musiikkia farsin-, arabian- ja ruotsinkielisillä teksteillä.

7. maaliskuuta 2024 on Love Antell näyttelyn avajaiset ja hän pitää konsertin "Dom nya tornen" (”Uudet tornit”). Näyttely koostuu alkuperäisteoksista, animoiduista valoprojisoinneista ja mukaansatempaavista medioista. Se on ainutlaatuinen tilaisuus kokea läheltä hänen moniulotteinen taiteellisuutensa.

Love Antell voi vapaasti seurata Instagramissa. Länk till annan webbplats.

Love Antell voi katsoa ja kuunnella Youtubessa Länk till annan webbplats. ja Spotifyssa. Länk till annan webbplats.

Evenemangsinformation / Tapahtuman tiedot

Datum: 7 mars / Alkaa: 7. maaliskuuta

Tid: 18:00-20:00 Vernissage. Love är på plats 18:00-c:a 19:00. / Alkaa: 18.00-20.00 Näyttelyn avajaiset. Love on itse paikalla klo 18.00-noin 19.00.

19:40 Dörrar öppnas till Eventsalen. / 19:40 Suuren salin Eventsalenin ovet avataan.

20:00 Konsert. / 20:00 Konsertti.

Pris: 270 kr. Biljettsläpp 17 november 10:00 / Hinta: 270 kr. Lipunmyynti alkaa 17. marraskuuta klo 10.00

Plats / Paikka: Eventsalen och Galleri O på Koordinaten. Järntorget 7, 613 81 Oxelösund

Telefon / Puhelin: 0155-383 50

E-post / Sähköposti: biblioteket@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer